Főoldal Sorozatok A Zsivány Egyes színésze cáfolta, hogy visszatérne az Andor második évadában
Sorozatok

A Zsivány Egyes színésze cáfolta, hogy visszatérne az Andor második évadában

Kérdéses, hogy viszontláthatjuk-e Krennic igazgatót.

462
Krennic Ben Mendelsohn
Forrás: Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

Kétes vállalkozás volt az Andor című széria a Disney számára. A Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet egyik főszereplője, vagyis Cassian Andor karaktere köré épült, a film pedig ugyan a Disney-éra legkedveltebb terméke, de egy mellékágról származó szereplőre építkezni mindig kockázatos. Ugyan sokan máig váltig állítják, hogy a sorozatban még nyomokban sem lehet Star Warsra lelni, az Andor rácáfolt az előrejelzésekre, szintúgy a kételkedőkre, s a Disney+ egyik legnézettebb sorozata lett, hatalmas kritikai elismeréssel. Tette mindezt úgy, hogy Cassian igazából egyfajta kapocsként, s egyben katalizátorként funkcionál érdekesebbnél érdekesebb karakterekhez, s a lázadás kisebb-nagyobb, de egyaránt fontos alakjaihoz, egy, az eddigiektől merőben más hangvételű tartalomban. Sokan azonban az ellenoldal, vagyis a Birodalom soraiból hiányoltak egy figurát, főleg azok után, hogy a sorozatba behozták a Halálcsillagot.

A sorozatban Cassian egy ponton ugyanis egy birodalmi börtönbe, konkrétabban egy munkatáborba kerül, ahol a rabok ismeretlen célú, valamiféle alkatrészek gyártásával töltik mindennapjaikat. Később ezekről kiderült, hogy a Halálcsillag bizonyos elemei, így végülis a sors iróniája, hogy Cassian nem csupán a szuperfegyver elpusztításában vállalt szerepet. Sok rajongó reménykedett benne, hogy ennek kapcsán előbb-utóbb előkerül a Zsivány Egyesben megismert Krennic igazgató is, aki a film fő antagonistája volt, s már a Birodalom megalakulása előtt a fegyver összehozásán fáradozott – de az első évadban erre végül nem került sor.

Az Andor második évadának forgatása nemrég fejeződött be, így természetesen újfent beindultak a találgatások, hogy esetleg kik bukkanhatnak még fel a sorozatban bármelyik oldalon. Ennek kapcsán kérdezte a Bad Taste Ben Mendelsohnt is, aki egyelőre nemleges válasszal szolgált.

„Hogy a Lucasfilm megkeresett-e egy új projekt kapcsán, sajnos azt kell mondjam, nem, nem történt ilyen.” – mondta. „Természetesen jó lenne őt (Krennic) újra látni valahol, de egyelőre nincs ilyesmiről szó. Ami engem illet, nagyon szívesen felfedezném, hogy mikre lenne képes. Sosem gondoltam, hogy egyszer egy ilyen karaktert fogok játszani, de például arra sem, hogy egyszer színész leszek. Számomra ezek mind csodálatos dolgok.

Természetesen ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem találkozhatunk az igazgatóval a leendő részek valamelyikében, hiszen például Ewan McGregor évekig hárított az Obi-Wan Kenobi kapcsán, de az Andor eddig is mellőzte a manapság jellemző cameo-hullámokat, így alapvetően nem érdemes tőle sok vendégszereplőt várni. Azonban, ha nem is élőszereplős formában, de Krennic karaktere feltűnt a Star Wars: Rossz osztag második évadának fináléjában (ahol a hangját szintén Ben Mendelsohn kölcsönözte), s lehet, hogy tiszteletét teszi a közelgő harmadikban is. Ez alapján közel sem felejtették el a karaktert, s bizonyosan felbukkan majd, ha Tony Gilroy fontosnak tartja a történet szempontjából.

Az Andor második évada eredetileg idén debütált volna a Disney+-on, ám a tavalyi író-és színész sztrájk, illetve egyéb problémák miatt a forgatás nem úgy haladt, ahogy eltervezték, az utómunkák pedig még hátra vannak, így végül csupán 2025-ben láthatjuk Cassian utolsó kalandjait, melyek már közvetlenül a Zsivány Egyest vezetik majd fel.

Andor
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

3 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.

Disney+
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát...