Főoldal BREAKING 2025-ben érkezik a Borderlands 4
BREAKINGJátékok

2025-ben érkezik a Borderlands 4

Hivatalosan is felfedték a széria következő részét.

282
Borderlands 4
Forrás: 2K

Augusztus 20-án este tartották az idei Gamescom nyitó showját. A műsoron a Gearbox Software és a 2K hivatalosan is bejelentették, hogy érkezik a Borderlands 4, amely az ikonikus és zsánerdefiniáló looter-shooter széria legújabb része lesz. A bejelentés mellé egy látványos kedvcsináló is érkezett és megerősítették, hogy a játék 2025-ben várható.

A rövid előzetesben egy teljesen új bolygót láthatunk, továbbá visszatér a legendás Vault Hunter is, akinek a bőrébe bújva ismét titkos földönkívüli kincsek után kutathatunk, miközben mindent lelőhetünk, ami csak az utunkba kerül. A Borderlands 4 a sorozat negyedik fő része, de a hetedik a franchise történetében. Idén egy mozifilmmel is bővült a franchise.

„A csapattal itt a Gearboxnál már régóta szeretnénk rengeteg mindent beletenni a Borderlands játékba mióta az első kiadás a looter-shooter műfaját megteremtette” – mondta Randy Pitchford, a Gearbox Entertainment Company alapítója és igazgatója. „Itt a Gearboxnál mindannyiunknak nagy ambíciói vannak a Borderlands 4-gyel kapcsolatban és mindent igyekszünk beletenni a játékba, amit szeretünk a Borderlands-ben, hogy az új rész jobb legyen, mint valaha és a játékot izgalmas, új irányok felé vezessük.”

A Borderlands franchise több, mint 87 millió példányban fogyott eddig, emellett rengeteg elismerést kapott kritikusoktól és rajongóktól egyaránt. Felejthetetlen karaktereivel, mély világépítésével és szinte megszámlálhatatlan egyedi fegyverével a franchise felkerült a kötelező klasszikusok sorába. A Gearbox, akik eredetileg a Half-Life kiegészítőit csinálták egy igazán emlékezetes saját univerzumot teremtettek. A csapat 2021-től az Embracer csoport nevű svéd médiaholdinghoz tartozott, de idén márciusban megváltak tőlük. A Take-Two Interactive vette meg a fejlesztőt és a Borderlands franchise-ot is, így az új részt már a 2K adja ki.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk a rajongókkal, hogy 2025 nagy év lesz a 2K és a Gearbox Entertainment számára” – mondta Catharina Lavers Mallet (vezető alelnök és menedzser, 2K Core Games). „A Borderlands széria a 2K egyik legsikeresebb franchise-a, melyet milliók szeretnek világszerte. Izgatottak vagyunk, hogy közeli partneri kapcsolatunk és kollaborációnk a Gearbox csapatával még tovább mélyül és várakozással tekintünk előre, hogy a kategóriájában legjobb élményt hozzuk el régi és új rajongóknak egyaránt.”

A Borderlands 4 valamikor 2025-ben jön PC-n, PS5 és Xbox Series X/S konzolokon. A sajtóközlemény szerint a Take-Two 2026-os pénzügyi évében, tehát 2025 második felében várható.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mafia: The Old Country
Játékok

Bemutatkozott az új Mafia játék

Mafia: The Old Country címen egy előzmény történet lesz a negyedik rész.

Borderlands
BREAKINGJátékok

Eladósorban a Borderlands játékok fejlesztője

A Gearbox Entertainment csapatát már árulják, többen is ajánlatot tettek.