Főoldal Filmek Zöld utat kapott a Sikoly 6. része, és már a forgatás időpontját is kitűzték
FilmekBREAKING

Zöld utat kapott a Sikoly 6. része, és már a forgatás időpontját is kitűzték

Nemcsak a stúdió, de a készítők és a rajongók is akarják a hatodik részt.

486
Sikoly
Forrás: Spyglass Media Group

A Paramount Pictures és a Spyglass ma bejelentette, hogy a Sikoly folytatást kap, méghozzá a legújabb részen dolgozó kreatív csapattal készül a hatodik rész. A január elején bemutatott új Sikoly volt a franchise első olyan része, amelyet nem a néhai Wes Craven rendezett. Helyette az Aki bújt című film rendezői, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett irányítják a forgatást.

A film hatalmas kasszasikert aratott, múlt héten átlépte a 100M dolláros bevételi határt – fantasztikus bevétel egy horrorfilmtől, különösen egy ilyen nehéz időszakban. Alig néhány napja beszéltek arról a készítők, hogy szívesen visszatérnének, amire most minden lehetőségük megvan, ugyanis a stúdió igent mondott a felkérésre. Jöhet a Sikoly 6. rész.

Természetesen Bettinelli-Olpin és Gillett, a Radio Silence néven ismert kollektíva két tagja rendezőként visszatér a folytatásra, a forgatókönyvet pedig ezúttal is James Vanderbilt és Guy Busick írja közösen. A folytatás producerei a Project X Entertainmenthez tartozó Vanderbilt, Paul Neinstein és William Sherak lesznek. A Radio Silence harmadik tagja, Chad Villella, a készítő Kevin Williamson, valamint a Spyglass-os Gary Barber és Peter Oillataguerre mellett executive producerként is tevékenykedik majd.

A Paramount Pictures és a Spyglass Entertainments képviselői elmondták, hogy “rendkívül hálásak a rajongóknak világszerte, hogy ilyen lelkesen fogadták filmünket. A Radio Silence a folytatás hírével kapcsolatban azt is hozzátette, hogy “egy ilyen csodálatos és tehetséges alkotócsaláddal együtt dolgozni – és abban a vonalban, amelyet Wes és Kevin olyan szakértelemmel építettek fel – életre szóló izgalom volt, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy életre keltsük a Sikoly-saga következő fejezetét”.

Vanderbilt és Busick írók is kommentálták a nagyszerű hírt, mondván:

Ez a való élet? Az, hogy ismét együtt dolgozhatunk barátainkkal a Sikoly történetének következő részén, több, mint amit remélhettünk. El vagyunk ragadtatva, hogy tovább játszhatunk abban a homokozóban, amelyet Kevin és Wes teremtett. Ez, ahogy Ghostface mondaná, megtiszteltetés.

A legutóbbi Sikoly visszahozta a franchise legnagyobb sztárjait, köztük Neve Campbell mint Sidney Prescott, Courteney Cox mint Gale Weathers, David Arquette mint Dewey Riley, valamint Marley Shelton is visszatért a negyedik részből Judy Hicks seriffként. Az új rész a negyedik rész óta eltelt évtizedes szakadékot is sikerült áthidalnia azzal, hogy új karaktereket mutatott be. A franchise immáron új szereplők kezében van, mint Dylan Minnette, Sonia Ben Ammar, Mikey Madison, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown, Jack Quaid, Jenna Ortega, Melissa Barrera és Marley Shelton.

A készítők annyira beleélték magukat a munkákba, hogy tervek szerint már idén nyáron leforgatnák a hatodik részt, aminek bemutatójára így valószínűleg nem kell olyan sokat várnunk, valamikor 2023-ban kerülhet a mozikba.

Sikoly
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események