Főoldal Filmek Folytatást kap a Sikoly? A Radio Silence mérlegeli a helyzetet
Filmek

Folytatást kap a Sikoly? A Radio Silence mérlegeli a helyzetet

A Szellempofa vajon visszatér?

453
Sikoly
Forrás: Spyglass Media Group

Az ötödik Sikoly-film még csak most jött ki a mozikba, de ha a film mögött álló csapat ekkora sikert arat egy ikonikus horror-franchise új(folytatás) részével, akkor szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy készülni fog még legalább egy folytatás belőle. A kérdés tehát most adott, hogy vajon kapunk még egy Sikoly folytatást a Radio Silence-től?

Jelenleg a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalán a Sikoly 77%-on áll a kritikusoktól kapott értékelés alapján és 83%-on a rajongóktól kapott pontszám alapján, magyarul rendkívül sikeresnek mondhatja magát a franchise legújabb része. A siker nemcsak pontszámokban, de bevételben is megmutatkozik. Eddig 85 millió dollárt termelt a világ jegypénztáraiból az alig több mint 24 millió dolláros költségvetésből készült slasher. Szóval minden azt sugallja, hogy folytatást kap. A Radio Silence csapatnak feldobták a kérdést, hogy mit gondolnak erről, készül-e új rész?

A film iránt való érdeklődés az egekbe szökött, és ebben nagy szerepet vállalt Chad Villella executive producer, valamint Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezőpáros, akik már többször bizonyították, tudják, mi kell egy jó filmhez. Már a YouTube-os korszakuk idején felfigyeltünk rájuk a V/H/S és a Southbound című horrorantológiafilmek bemutatásainál, aztán ott volt az Aki bújt horrorvígjáték, amikor a bújócskából egy rendkívül szórakoztató horrorkomédiát csináltak. Az út pedig egyenesen vezetett a Sikoly új részéhez.

Egy ennyire tehetséges csapattal nincs az a rajongó, aki ne szeretné folytatni a történetet, különösen azok után, hogy felvezették a franchise új főszereplőjét, kíváncsian várjuk, hogy mit hoznak ki belőle. A Collider újságírója nem is habozott, feltette a kérdést, hogy készül-e folytatás?

Azt hiszem, azt mondhatom, hogy mindkét elképzelést szeretjük, és azt hiszem, mindkét dolgot szeretnénk megvalósítani. Van egy csomó igazán szórakoztató, eredeti dolog, amin dolgozunk. Tudjuk, hogy volt egy beszélgetés az Aki bújt című filmről. Azt is tudjuk, hogy Guy-nak és Jamie-nek elképesztő ötletei vannak arról, hogy merre mehetne a Sikoly a legutóbbi film után. Szeretnénk részt venni mindebben. Azt hiszem, ha egyszer olyan emberekkel dolgozhattál, akik tényleg megváltoztattak benned valamit, nem csak kreatív formában, de megtölti a szíved, és olyan módon is feltölt, amire szerintem egyikünk sem gondolt volna, hogy valaha is beteljesülhet, akkor ezt minél többször át akarod élni. Tudom, hogy rengeteg csodálatos dolgot fogunk csinálni Guy-val, Jamie-vel, William-mel és Paullal, a Project X csapatával. És aztán, igen, azt hiszem, sok igazán szórakoztató, eredeti dolgot is tervezünk. Szóval szerintem egy kicsit mindenből. De ez egy egyedülálló kihívás volt, és azt hiszem, olyan bizsergést váltott ki, amiről nem is álmodtunk, hogy létezik, és azt hiszem, ez a bizsergés folytatódni fog. Szóval remélhetőleg lesz még több is.

Tyler Gillett

Ebben az interjúban sokkal több van, mint első látszik. Korunk egyik legtehetségesebb brigádjáról van szó, és ha ők dolgoznak a Sikoly folytatásán, akkor jöhet bármikor és bárhány belőle. Semmi konkrétumot nem árultak el ezekről az új kihívásokról, de amibe ezek a fiúk belevágnak, abból csak jó sülhet ki. Szóval igen, jöjjön a Sikoly következő része.

Sikoly
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...