Főoldal Filmek Box Office: A Pókember: Nincs hazaút hatodik hétvégén nyerte meg a bevételi listák élén, de a Sikoly is nagyot megy
Filmek

Box Office: A Pókember: Nincs hazaút hatodik hétvégén nyerte meg a bevételi listák élén, de a Sikoly is nagyot megy

A Pókember legútóbbi kalandját semmi sem veszélyeztette a hétvégén.

487
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

A Pókember: Nincs hazaút menetelése töretlen az Egyesült Államokban, mivel egy hétvége kivételével – amit a Sikoly ellopott előle – az amerikai jegybevételek lista tetején. Hétvégén a hatodik hétvégét hozta el a Sony Pictures és a Marvel Studios produkciója, amivel egy másik ritka rekord is összejött a filmnek a nemzetközi piacon, nevezetesen az, hogy átlépte az egymilliárd dolláros bevételt.

A Variety összesítője szerint a Pókember: Nincs hazaút újabb 11 millió dollárral növelte az amerikai összbevételét, és ezzel már átlépte a 735 millió dollárt az észak-amerikai jegypénztáraknál. Bár az örök ranglistán még mindig a negyedik helyet foglalja el ezzel a bevétellel az amerikai listán, de mindössze csak 25 millió dollár választja el, hogy megelőzze az Avatar 760 millió dolláros bevételét és a harmadik helyre ugorjon fel.

Peter Parker legújabb kalandja az amerikai jegypénztáraknál akár az Avatar sikerét is megelőzheti a következő hetekben, de nagyon hosszú út áll előtte, hogy megdöntse a 2,8 milliárd dolláros globális első helyet. Ettől a rekordtól eltekintve a Nincs hazaút szépen menetel, s újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, a nemzetközi jegyeladások listáján átlépte az 1 milliárd dolláros álomhatárt. Mindezt ráadásul úgy sikerült elérnie, hogy nem kellett Kína segítsége, amely történetesen “a világ legnagyobb mozilátogatói piaca”. Összesítésben a mozifilm 1,74 milliárd dollárral zárt világszerte a hétvégén, és ezzel minden idők hatodik legtöbb bevételt termelő filmje most a világon.

A második helyen tartja magát a Sikoly, a múlthéthez képest további 7,3 millió dollárral gyarapította a bevételt a tengerentúlon. December 16-ai óta csak a Sikoly tudta megállítani a Pókembert, januárban a nyitóhétvégén sikerült átvenni átvenni az első helyet. A Radio Silence csapatától ez 40%-os visszaesést jelentett a hétről hétre, de a Sikoly már így is túlszárnyalt minden várakozást, és messze megtérült a durván 25M dollárból forgatott slasher folytatása. A film eddig 106,2M dollárt hozott világszerte.

Semmi nem veszélyeztette az Énekelj! 2. harmadik helyét. Az animációs rajzfilm múlt hétvégén 4,8 millió dollárral növelte jegybevételét, így globálisan 134 millió dollárra nőtt az összbevétel, és tovább növelte előnyét az animációs rajzfilmek sorában ebben a nehéz, világjárvánnyal sújtott időszakban. A negyedik helyre a Redeeming Love ért fel 1,85 millió dollárral, míg a King’s Man – A kezdetek 1,8 millió dollárral zárta az első ötöt. A Kingsman-franchise legújabb darabja is átlépte a 100 millió dollárt a bevételi listák összesítője alapján.

A jövő héten viszont igazi nagy kihívókat kap a Pókember. Érkezik ugyanis A függetlenség napja rendezőjének legújabb filmje, a Moonfall címen, és a Johnny Knoxville főszereplésével a Jackass Forever is 2022. február 4-én jön ki a mozikban.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...