Főoldal Filmek Zack Snyder nem gondolja, hogy túlélne egy Star Wars rendezést
Filmek

Zack Snyder nem gondolja, hogy túlélne egy Star Wars rendezést

Egyszerre örömteli és fájdalmas Star Wars-filmet készíteni.

167
Zack Snyder

Az elmúlt egy évben még azok is hallották Zack Snyder nevét, akik nem annyira jártasak a filmes történésekkel kapcsolatban. Másról sem lehetett olvasni, mint Snyder visszatérésről, aki lehetőséget kapott, hogy úgy mutassa be saját filmjét, ahogy eltervezte. Snyder az elmúlt két évtizedben több nagyobb alkotást is behúzott, voltak közöttük sikeresebbek és akadnak kevésbé emlékezetes alkotások is. De talán a legismertebb munkája a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, még ha közel sem tökéletes filmről beszélünk.

A The Times készített interjút a rendezővel, ahol a rendezői folyamatokról faggatták, illetve egy olyan témát is érintettek, hogy milyen szempontok mentén szeret dolgozni, amikor filmet készít, milyen nézőpontból közelít meg egy projektet, és így nem mindig nyeri el mindenki tetszését.

Ahol nehézzé válik az az, amikor egy rendezőt személyes nézőpontból választunk, és arra kérjük, hogy részt vegyen egy olyan dologban, amire nem kérték. A rendező munkás? Sok van belőlük, és jók. Nekem történetesen van egy sajátos nézőpontom.

Zack Snyder

Snyder azt is elárulta, megtanulta, hogy sokkal könnyebb saját világot teremteni, mint megpróbálni valami olyat, ami nem fog működni. Példaként elmondta, hogy szívesen csinálna egy Star Wars-filmet, de tudja, hogy nem működne.

A lecke, amit megtanultam az az, hogy nekem, mint filmrendezőnek sokkal könnyebb megteremteni egy világot, és meghívni ebbe. Szemben azzal, hogy azt mondanám: ’Hadd tegyem az én fogaskerekem a te kerekedbe’. Például szívesen csinálnék egy Star Wars-filmet. Sokat tudok róla… de nem hiszem, hogy ezt túlélném.

Valószínűleg itt arra gondolt, hogy olykor-olykor milyen megpróbáltatásokon mennek keresztül a színészek és a rendezők. Rian Johnson neve a Star Wars: Az utolsó Jedik után szitokszó lett a messzi-messzi galaxisban, de a 2000-es években George Lucast, a franchise mindenkori atyját is sokan kritizálták az előzménytrilógiáért. De nem kell olyan messzire menni, elég csak a Batman Superman ellen című filmre gondolni, amiért kapott hideget-meleget Snyder.

Star Wars: Az utolsó Jedik

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje

Taika Waititi Star Wars-filmje vagy óriási siker lesz, vagy hatalmas bukta.