x
Close


Közelgő események

Filmek

Zack Snyder igyekezett választ adni arra a logikai hibára: Darkseid miért felejtette el, hogy már járt a Földön, ahol az életellenes egyenlettel is találkozott

És ti megbékéltek egy ilyen magyarázattal?

Zack Snyder igyekezett választ adni arra a logikai hibára: Darkseid miért felejtette el, hogy már járt a Földön, ahol az életellenes egyenlettel is találkozott
  • PublishedMarch 29, 2021

A Zack Snyder: Az Igazság Ligája bemutatója után sok rajongó csodálkozva fogadva, hogy Darkseid hogyan felejthetett el egy olyan fontos dolgokat, mint például az Anyadobozok helyét, illetve azt, hogy már járt a Földön. Steppenwolf kutatott a tárgyak után, de mehetett volna gyorsabban is, ha Darkseid nem felejti el a helyet.

A rajongók szerint egy 4 órás epikus film lett a SnyderCut, de ahogy az lenni szokott a legtöbb esetben, itt sem volt hibátlan a történetvezetés. Még a rajongók is felfigyeltek az egyik legnagyobb logikai bukfencre, ami egyben a sztori középpontja is volt: Darkseid hogyan felejthette el, hogy évezredekkel korábban, még fiatal korában járt a Földön, s rátalált az életellenes egyenletre, de a védelmezők legyőzték őt a Földön.

A filmből kiderül, hogy Steppenwolf többször is kudarcot vallott, és most mindent megtesz, hogy megbocsásson neki Darkseid. Ezért éveket töltött az Anyadobozok felkutatásával a multiverzumban. Superman halála után az egyik tárgy üzenetet küldött Steppenwolfnak, aki így rátalált a Földön az elveszett mágikus tárgyakra. Az egyik vízióban még arról is látunk képet, hogy mi vár a hősökre a jövőben, ahol Darkseid az életellenes egyenlettel leigázza a bolygót, és még Superman fölött is átvette az irányítást, aki barátai ellen fordult.

A kérdés már csak tényleg az, miért és hogyan felejthette el ezt a fontos dolgot Darkseid, mikor évezredek óta keresi ezt a hatalmas erőt? Erre a kérdésre Zack Snyder rendező próbált válaszolni közösségi oldalán.

Majdnem meghalt, amikor visszatért [Apokolips bolygóra]. Harcban állt a hatalomért, és sok idő eltelt, mielőtt újra hatalomra jutott, és addigra már meggyilkolták azokat, akik vele tartottak a hódítás alatt.

Zack Snyder

Nem túl meggyőző a magyarázat. Ha ennyire fontos szerepet játszott a filmben az életellenes egyenlet, akkor ezt miért nem magyarázták el, másfelől pedig, ha Darkseid csatlósai is meghaltak már, akkor ők sem tudják emlékeztetni a bolygóra, ahol vereséget szenvedett és hátrahagyta az Anyadobozokat. Talán egy folytatásban jobban részletezték volna ezt a furcsa kérdést.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.