Főoldal Filmek Zack Snyder igyekezett választ adni arra a logikai hibára: Darkseid miért felejtette el, hogy már járt a Földön, ahol az életellenes egyenlettel is találkozott
Filmek

Zack Snyder igyekezett választ adni arra a logikai hibára: Darkseid miért felejtette el, hogy már járt a Földön, ahol az életellenes egyenlettel is találkozott

És ti megbékéltek egy ilyen magyarázattal?

74
Zack Snyder: Az Igazság Ligája

A Zack Snyder: Az Igazság Ligája bemutatója után sok rajongó csodálkozva fogadva, hogy Darkseid hogyan felejthetett el egy olyan fontos dolgokat, mint például az Anyadobozok helyét, illetve azt, hogy már járt a Földön. Steppenwolf kutatott a tárgyak után, de mehetett volna gyorsabban is, ha Darkseid nem felejti el a helyet.

A rajongók szerint egy 4 órás epikus film lett a SnyderCut, de ahogy az lenni szokott a legtöbb esetben, itt sem volt hibátlan a történetvezetés. Még a rajongók is felfigyeltek az egyik legnagyobb logikai bukfencre, ami egyben a sztori középpontja is volt: Darkseid hogyan felejthette el, hogy évezredekkel korábban, még fiatal korában járt a Földön, s rátalált az életellenes egyenletre, de a védelmezők legyőzték őt a Földön.

A filmből kiderül, hogy Steppenwolf többször is kudarcot vallott, és most mindent megtesz, hogy megbocsásson neki Darkseid. Ezért éveket töltött az Anyadobozok felkutatásával a multiverzumban. Superman halála után az egyik tárgy üzenetet küldött Steppenwolfnak, aki így rátalált a Földön az elveszett mágikus tárgyakra. Az egyik vízióban még arról is látunk képet, hogy mi vár a hősökre a jövőben, ahol Darkseid az életellenes egyenlettel leigázza a bolygót, és még Superman fölött is átvette az irányítást, aki barátai ellen fordult.

A kérdés már csak tényleg az, miért és hogyan felejthette el ezt a fontos dolgot Darkseid, mikor évezredek óta keresi ezt a hatalmas erőt? Erre a kérdésre Zack Snyder rendező próbált válaszolni közösségi oldalán.

Majdnem meghalt, amikor visszatért [Apokolips bolygóra]. Harcban állt a hatalomért, és sok idő eltelt, mielőtt újra hatalomra jutott, és addigra már meggyilkolták azokat, akik vele tartottak a hódítás alatt.

Zack Snyder

Nem túl meggyőző a magyarázat. Ha ennyire fontos szerepet játszott a filmben az életellenes egyenlet, akkor ezt miért nem magyarázták el, másfelől pedig, ha Darkseid csatlósai is meghaltak már, akkor ők sem tudják emlékeztetni a bolygóra, ahol vereséget szenvedett és hátrahagyta az Anyadobozokat. Talán egy folytatásban jobban részletezték volna ezt a furcsa kérdést.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

%s Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.