x
Close


Közelgő események

Filmek

Zack Snyder elárulta, Ben Affleck helyett ki kaphatta volna Batman szerepét

Érdekes választás lett volna.

Zack Snyder elárulta, Ben Affleck helyett ki kaphatta volna Batman szerepét
  • Publishedmájus 27, 2021

Így utólag már nehéz elképzelni, hogy milyen lett volna a DC Moziverzum Ben Affleck nélkül, ha Batman szerepét valaki más kapta volna. Affleck sem volt egy hibátlan jelölt a szerepre, de sokan mégis őt tartják az egyik legjobb Sötét lovagnak, akit valaha láttunk. Kezdetben pedig akár egy másik európai színészre is eshetett volna Zack Snyder választása.

A Happy Sad Confused című podcast műsorban a rendező arról beszélt, hogy melyik másik színész vehette volna a denevérjelmezt abban az esetben, ha Affleck nemet mond. Josh Horowitz kérdésére Snyder elárulta, hogy Matthias Schoenaerts is versenyben volt Batman szerepéért, akit nemrég a Netflix gyártású The Old Guard című filmben láttunk, korábban pedig a Vörös verébben és A dán lányban. Snyder megjegyezte, hogy Schoenaertsnek fenntartásai voltak a szereppel kapcsolatban, hogy harmincéves korára egy 40 éves hőst játsszon.

Sokat beszélgettem vele erről. Soha nem bújt bele a ruhába, de csináltam egy csomó makettet, mert Ben bizonytalan volt. És nem hibáztatom őt ezért. Mindenkinek el kell bizonytalanodnia, amikor megkérdezik tőle: „Akarod Batmant játszani?”

Zack Snyder

Már soha nem derül ki, hogy Schoenaerts milyen lett volna a Sötét lovag szerepében, hiszen Affleck után Robert Pattinsonra esett a választás, s vele hosszú évekig tervez a stúdió. Persze bármi közbe jöhet, elég csak a The Flash-filmre gondolni, amiben egyszerre két Batmant is kapunk: Affleck mellett visszatér Michael Keaton karaktere is.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.