Főoldal Filmek Xochitl Gomez kiállt a Doctor Strange az őrület multiverzumában írója mellett, és azt is elárulta, hányszor kellett átírni a forgatókönyvet
Filmek

Xochitl Gomez kiállt a Doctor Strange az őrület multiverzumában írója mellett, és azt is elárulta, hányszor kellett átírni a forgatókönyvet

Több tucatszor kellett átírni a Doctor Strange folytatásának forgatókönyvét.

296
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című film sztárja, Xochitl Gomez a film írójának, Michael Waldronnak a védelmében szólalt fel, azt állítva, hogy a forgatókönyv egyes részeit több tucatszor kellett átírnia. Bár a filmet a kritikusok többnyire szerették, a magas rajongói elvárásoknak viszont nem tudott megfelelni, pedig így is akadtak meglepetések a történetben, amire nem voltunk felkészülve.

Az előzeteseket, a hivatalosan bemutatott képeket és még a merchandise termékeket is megnézve egyértelművé vált, hogy a folytatás jelentős változásokon ment keresztül a kezdeti állapothoz képest, és a változtatásokról szóló döntések többségét menet közben, a forgatáson hozták meg. Míg a Marvel Studios filmjei és tévésorozatai esetében az újraforgatások mára teljesen bevett szokássá váltak, az Illuminátusok névsora folyamatosan változott, ahogy Stephen Strange kalandján is folyamatosan változtattak.

A rajongók és a kritikusok egyaránt célba vették a film forgatókönyvét, és sokan aggódnak amiatt, hogy a Disney+ Loki című sorozatának írója, Michael Waldron képes-e egy olyan hatalmas projektet írni, mint a Bosszúállók: Titkos háború – aki esetleg nem tudná, ő kapta a feladatot, hogy papírra vigye a Bosszúállók 6. részét.

Egy nemrégiben megjelent Instagram-sztoriban az America Chavez színésznője, Xochitl Gomez (akinek a történet íve szintén nagymértékben megváltozott) felszólalt, hogy megvédje a film íróját az online támadásoktól. “Abba kell hagynotok a Michael Waldron elleni gyűlölködést” – fogalmazott a Doctor Strange az őrület multiverzumában sztárja. “Ő egy kiváló író, 33 átírást kértek tőle… egyik sem rajta múlik”.

Őszintén szólva kicsit ezen most meglepődtünk, hogy a történtek ellenére Waldron továbbra is együtt akar dolgozni a stúdióval, mert pokoli lehetett a tempó. Lehetetlen feladatot kértek tőle, egyik napról a másikra kellett komplett részeket újraírni, de ő gond nélkül teljesítette. Másfelől pedig érthető, hogy a Marvel Studios miért vele szeretné kidolgozni a valaha volt egyik legnagyobb képregénysorozatot, mert állta a sarat a Doctor Strange folytatásánál.

A Bosszúállók: Titkos háború az a film, amivel pont kerül a The Multiverse-saga végére. A dolgok eddig nem úgy alakultak, ahogy a stúdió eltervezte, a legutóbbi filmek minőségben messze elmaradtak a korábbi évekétől, és a Marvel Moziverzum 4. fázisa után az 5. sem úgy indult, ahogy várták a rajongók. Reméljük, hogy mire eljutunk a következő Bosszúállókig, addigra a stúdiónak sikerül fejben összerakni mindent, hogy pontosan merre is tart ez a történet.

A Bosszúállók: A Kang-dinasztia 2025. május 2-án érkezik a mozikba, míg a Bosszúállók: Titkos háború bemutatójára 2026. május 1-jén kerül sor.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...