Főoldal Filmek Will Smith a visszatéréséről beszélt, hogyan folytatódik majd a Legenda vagyok
Filmek

Will Smith a visszatéréséről beszélt, hogyan folytatódik majd a Legenda vagyok

Már nagyon várjuk a Legenda vagyok 2. részét, és úgy tűnik, a készítők rajta vagyok.

423
Legenda vagyok

A Legenda vagyok folytatására évek óta várunk. A készítőket többször is kérdezték a második részről, de konkrétumokat nem árultak el, most viszont Will Smith azt elmesélte, hogyan fog visszatérni Robert Neville szerepébe, és megerősítette, hogy Michael B. Jordannel osztozik majd a filmvásznon.

A Francis Lawrence által rendezett és Will Smith főszereplésével készült Legenda vagyok azzal ért véget a filmvásznon, hogy Robert Neville felrobbantotta magát, és mindezt azért tette, hogy egy nő és fia elmenekülhessen a fertőzöttek elől. Létezik azonban egy alternatív befejezés, amelyben Neville rájön, hogy a fertőzöttek, akiket most egy intelligensebb és empatikusabb lény vezet, nem is olyan szörnyek, mint gondolta.

Vezetőjük közli, hogy csak azt a nőt akarják visszaszerezni, akin Neville kísérletezett, hogy gyógymódot találjon a betegségre. A főhősünk rájön, hogy a szemükben ő lett a szörnyeteg. Átadja a nőt, és békésen távoznak; Neville ezután egy emberi menedékhelyre utazik, miközben megbékél azzal a ténnyel, hogy ő volt a “legenda”, aki a fertőzött lényeket kísérti, és hogy nem olyan esztelen szörnyek a fertőzöttek, mint aminek hitték őket. Ezt az alternatív befejezést a DVD extrái között kell keresnünk. Ez egy árnyaltabb és elgondolkodtatóbb befejezés, és arról lehet hallani, hogy ezt veszi majd befejezésnek a folytatás, itt folytatódik majd a történet.

Szaúd-Arábiában a Vörös-tengeri Nemzetközi Filmfesztiválon Smith megerősítette, hogy az alternatív befejezést használják majd a folytatáshoz.

Holnap lesz egy telefonbeszélgetésem Michael B. Jordannel. Most érkezett meg a forgatókönyv. Valószínűleg túl sok információt árulok el. A DVD-változat befejezésével haladunk, ahol a karakterem életben maradt. Többet nem mondhatok, de Michael B. Jordan szerepel benne, és megcsináljuk.

Will Smith

Arra gondolnak sokan, hogy Jordan Smith fiát fogja játszani a filmben, főleg, hogy az író, Akiva Goldsman korábban azt mondta: “Ez néhány évtizeddel később kezdődik majd, mint az első. A The Last of Us megszállottja vagyok, ahol a világot csak az apokalipszis után látjuk, 20-30 évvel később. Látod, ahogy a természet visszaveszi az uralmat, és van valami gyönyörű abban a kérdésben, hogy ha az ember kilép az elsődleges földlakó szerepéből, mi történik? Ez New Yorkban különösen látványos lesz. Nem tudom, hogy hőseink felmásznak-e az Empire State Buildingre, de a lehetőségek végtelenek.”.

Ennél konkrétabbat nem árultak el, bár arra számítunk, hogy Lawrence a BioShock és a Constantine 2. előtt leforgatja majd a Legenda vagyok 2. részét. Az első rész a kietlen, vírusfertőzött New York Cityben játszódik. Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

A film olyan témákat boncolgat, mint az elszigeteltség, a túlélés és a tudományos kísérletek következményei, de a dráma és az érzelem ott csúcsosodik ki, amikor az emberiség természetét megkérdőjelezi egy globális világjárvány közepette.

Legenda vagyok
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Bad Boys – Mindent vagy többet
BREAKINGElőzetesek

Will Smith és Martin Lawrence bemutatta a Bad Boysd 4. előzetesét

A Bad Boys 4. főszereplőiből ezúttal tényleg rosszfiúkat csinálnak.

Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
Filmek

Will Smith egy fényképpel búcsúzott a Bad Boys 4. forgatásáról

Idén nyáron a rosszfiúk visszatérnek, az első hivatalos kép a Bad Boys...