Close


Közelgő események

Filmek

Will Ferrell főszereplésével készül a legendás sportkommentátor John Madden életrajzi filmje

Film készül a futballedző és sportkommentátor John Madden életéről.

Will Ferrell főszereplésével készül a legendás sportkommentátor John Madden életrajzi filmje
  • PublishedMay 27, 2023

A legfrissebb hírek szerint Will Ferrell összeáll David O. Russell rendezővel a Madden című filmnél, amely a futballedző/sportkommentátor és videojáték-ikon John Madden életrajzi filmje lesz. A hírt a Deadline hozta le elsőként, hogy az Amazon kezében lévő MGM dolgozik a filmen, de a stúdió eddig hivatalosan nem kommentálta a portál cikkét.

Ferrell állítólag maga Madden szerepére pályázik, aki a sportkommentátorból a videojátékos sikersztorivá avanzsált. Pontosabban, a film azt meséli majd el, hogyan segített Madden az Electronic Arts Madden NFL sorozatának társalkotásában, amely azóta a világ egyik legjövedelmezőbb videójáték-franchise-ává nőtte ki magát.

A CNN 2015-ös jelentése szerint 2013-ban a Madden NFL franchise több mint 4 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le. A 2021 decemberében elhunyt Madden a sorozat tanácsadójaként működött közre.

A négyszeres Emmy-díjas Ferrell számtalan tévéműsorban és mozifilmben szerepelt, illetve a különböző vígjátékokban játszott szerepeiről ismerhetünk, az Apple TV+ projektjei közül A karácsony szellemében és Az agyturkász a szomszédból című filmekből ismerős. Legközelebb a Mattel vezérigazgatójaként láthatjuk Greta Gerwig rendező és Margot Robbie főszereplésével készült Barbie című filmben.

Russell író-rendezőként jegyzi többek között a Napos oldal, az Amerikai botrány és a tavalyi évben bemutatott Amsterdam című filmeket. Következő filmje a Keke Palmer és Sacha Baron Cohen főszereplésével készült Super Toys lesz, amelynek középpontjában két játékértékesítőt ismerhetünk majd meg, akik kétségbeesetten utazgatnak Közép-Amerikában. A Madden című film Cambron Clark forgatókönyve alapján készül.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.