Volt Naughty Dog fejlesztő csatlakozik a ZeniMax Online új AAA projektjéhez

Egyre több neves fejlesztő csatlakozik a Xbox Game Studios népes családjához.

Hatalmasat szólt ősszel a Microsoft bejelentése, miszerint felvásárolták a ZeniMax Mediát több mint 7.5 milliárd dollárért. Egy igazán csillogó ékkövet adtak így hozzá a már így is népes Xbox Game Studios családjához, hiszen minden ZeniMax által készített játék a megjelenése napján már érkezik is a redmondiak népszerű, előfizetéses szolgáltatásába. Eléggé minőségi bővítése volt ez a kínálatnak, ráadásul a már meglévő és így szerzett stúdiókba folyamatosan pumpálják a nagyobbnál-nagyobb tehetségeket is.

Most a ZeniMax Online bővült egy igazán neves taggal, Quentin Cobb designer volt az Uncharted 4 során és bedolgozott a The Last of Us-ba, illetve a kiegészítőjébe is. Láthatjuk tehát, hogy sikerült egy újabb volt Naughty Dog dolgozót elcsábítani a Microsoftnak.

A leigazolással gyorsan el is mondta Twitteren, hogy egy még be nem jelentett AAA játékon dolgoznak jelenleg. A ZeniMax Media a felvásárlás tényétől eltekintve Phil Spencer szerint félig-meddig függetlenül fog dolgozni a jövőben is, szóval így akár még az is előfordulhat, hogy Cobb új játékát még PlayStation konzolokon is játszhatjuk.

Ígéretesnek néz ki a Microsoft jövője, hiszen már rengeteg saját stúdióval rendelkeznek, amelyekhez egyre több tehetség csatlakozik. Ezzel már 23 first-party fejlesztőbrigádjuk van, valószínűleg ezek után csak úgy ontani fogja magából a játékokat a Microsoft, természetesen elsődlegesen Xbox-ra és PC-re.

Total
3
Shares
Previous Article
She-Hulk

Meglepő dolgot árult el Kevin Feige a Moon Knight és a She-Hulk Disney+ sorozatokról

Next Article

Év elején újabb State of Play a láthatáron?

Related Posts