Főoldal Játékok Vérbeli nextgen élmény lesz a Ratchet & Clank: Rift Apart
Játékok

Vérbeli nextgen élmény lesz a Ratchet & Clank: Rift Apart

Sok mindenre képes lesz a PS5.

434

A PlayStation 5 és az első exkluzívok bejelentése óta folyamatosan érkeznek az infómorzsák a nagyobb címekkel kapcsolatban. Ezúttal a Ratchet & Clank: Rift Apart kapcsán adott ki egy tájékoztató jellegű videót a Sony. A friss videóban Marcus Smith, az Insomniac Games kreatív igazgatója avat be minket néhány részletbe.

A Rift Apart történetében visszatér a páros egy ősi ellenfele, aki ezúttal nem kisebb dolgot tesz tönkre, mint a téridőt. Ennek köszönhető, hogy szerte a világban hasadékok, lényegében dimenziók közötti portálok keletkeznek. Egzotikus, eddig nem látott világok felfedezésére helyeződik ezúttal a hangsúly, és ahogy az Insomniac hangsúlyozta, a PlayStation 5 adta lehetőségeket teljes mértékben ki fogják használni.

Smith kiemelten dicséri az SSD által biztosított sebességet, amely nemcsak megszünteti a töltőképernyők jelenségét, de további előnyei is vannak. A portálok által más világokba való azonnali teleportálás például nem lenne lehetséges anélkül a technológia nélkül, amit a PS5 kínál. Gyakorlatilag egy másodperc tört része alatt képes a gép betölteni az asseteket játék közben is. A DualSense névre keresztelt új kontroller is nagyban növeli majd az élvezeti faktort (rengeteg újfajta élményben lesz részünk, gyakorlatilag szó szerint tapintani tudjuk majd a feszültséget), illetve a térhatású hangzás is említésre kerül.

Kifejezetten ajánlott megtekintésre az anyag, eddig nem látott, játékmenet közben rögzített felvételek is nagy arányban tűnnek fel a videóban.

A Ratchet & Clank: Rift Apart kizárólag PlayStation 5-re érkezik, bízzunk benne, hogy minél hamarabb.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon's Dogma 2
Játéktesztek

Dragon’s Dogma 2 teszt

Tesztünk a Capcom népszerű szerepjátékának folytatásáról.

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Kiszivárgott a törölt Spider-Man multiplayer játék előzetese

Spider-Man: The Great Web címen dolgozott rajta az Insomniac Games.