Wide Screen
Image default
Játékok

Vérbeli nextgen élmény lesz a Ratchet & Clank: Rift Apart

Sok mindenre képes lesz a PS5.

A PlayStation 5 és az első exkluzívok bejelentése óta folyamatosan érkeznek az infómorzsák a nagyobb címekkel kapcsolatban. Ezúttal a Ratchet & Clank: Rift Apart kapcsán adott ki egy tájékoztató jellegű videót a Sony. A friss videóban Marcus Smith, az Insomniac Games kreatív igazgatója avat be minket néhány részletbe.

A Rift Apart történetében visszatér a páros egy ősi ellenfele, aki ezúttal nem kisebb dolgot tesz tönkre, mint a téridőt. Ennek köszönhető, hogy szerte a világban hasadékok, lényegében dimenziók közötti portálok keletkeznek. Egzotikus, eddig nem látott világok felfedezésére helyeződik ezúttal a hangsúly, és ahogy az Insomniac hangsúlyozta, a PlayStation 5 adta lehetőségeket teljes mértékben ki fogják használni.

Smith kiemelten dicséri az SSD által biztosított sebességet, amely nemcsak megszünteti a töltőképernyők jelenségét, de további előnyei is vannak. A portálok által más világokba való azonnali teleportálás például nem lenne lehetséges anélkül a technológia nélkül, amit a PS5 kínál. Gyakorlatilag egy másodperc tört része alatt képes a gép betölteni az asseteket játék közben is. A DualSense névre keresztelt új kontroller is nagyban növeli majd az élvezeti faktort (rengeteg újfajta élményben lesz részünk, gyakorlatilag szó szerint tapintani tudjuk majd a feszültséget), illetve a térhatású hangzás is említésre kerül.

Kifejezetten ajánlott megtekintésre az anyag, eddig nem látott, játékmenet közben rögzített felvételek is nagy arányban tűnnek fel a videóban.

A Ratchet & Clank: Rift Apart kizárólag PlayStation 5-re érkezik, bízzunk benne, hogy minél hamarabb.

Még több a témában...

Két okból is fájhat azoknak, akik PlayStation 5-re várták a 2018-as Spider-Man-játékot

Kévés Bence Mihály

Új néven fut a The Last of Us ünnepnapja, valamilyen meglepetés is várható

Szarka Roland

Bemutatkozott Gallia a Sid Meier’s Civilization VI – New Frontier Pass részeként

Fonyódi Dávid

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat