x
Filmek

Végül jövő év elején mutatják be az Amerikába jöttem második részét

Márciusban jön a várva-várt folytatás.

Végül jövő év elején mutatják be az Amerikába jöttem második részét
  • Publishednovember 20, 2020

A mozik sok helyen újra zárva, a koronavírus-járvány továbbra is nagyon erősen befolyásolja a filmipar alakulását. Ennek megfelelően sok film esetében döntenek alternatív forgalmazási stratégiák mellett, legutóbb például a Warner döntött úgy, hogy a mozi mellett rögtön streamingre is küldi a Wonder Woman 1984-et, igaz, csak az Egyesült Államokban. A Paramount is a streaming mellett döntött az Amerikába jöttem második részével kapcsolatban, a film az Amazonra jön majd jövő márciusban.

Közvetlen folytatást kap ugyanis az 1988-as Eddie Murphy-féle Amerikába jöttem című vígjáték, amit teljes egészében egy tehetséges rendezőre bíznak. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a második részt a 2005-be bemutatott a Nyomulj és nyerj! film, illetve a még nagyobb sikert aratott 2006-os A lánc dráma rendezőjére és írójára, Craig Brewerre bízzák.

Az Amerikába jöttem első részét még John Landis forgatta, a film központi karaktere pedig az az Eddie Murphy volt, aki egy dúsgazdag afrikai herceget játszott a filmben. A hercegnek egyet leszámítva mindene megvolt az életben, azonban milyen király az, akinek nincs felesége? Ezért Semmi (Arsenio Hall) hűséges barátjával elutaznak Amerikába, ahol szegényeknek adják ki magukat, hogy megtalálják a tökéletes menyasszonyt, aki sem a hatalomért, sem a pénzért nem megy hozzá Akeem herceghez. A New York-i Queensben találnak munkát egy gyorsbüfében, azonban a bajok akkor kezdődnek, amikor kiderül, hogy egyikük sem látott még felmosóvödröt és rongyot.

A film tehát március 5-én érkezik.

Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.