Főoldal Filmek Véget értek a sztrájkok, ennek örömére előbb jön a Dűne: Második Rész
Filmek

Véget értek a sztrájkok, ennek örömére előbb jön a Dűne: Második Rész

Végre egy jó hír a sok csúsztatás után: korábban láthatjuk a Dűne 2. részét.

338
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. pénteken későn este jelentette be, hogy előrébb hozta Denis Villeneuve Dűne: Második Rész című filmjének bemutatóját. A Dűne folytatását november elején mutatták volna be a mozikban, ám színészek sztrájkja miatt a stúdió 2024 tavaszára halasztotta a premiert. Most, hogy véget értek a hollywoodi sztrájkok, a stúdió nem látta akadályát, hogy előbb mutassa be a történet második felvonását.

A filmet 2024. március 15-ről 2024. március 1-jére helyezték át. Érdekes módon a stúdió november 17-én tette meg a bejelentést, azon a napon, amikor eredetileg készültek bemutatni. A bejelentéskor 2023. november 17-én tervezték műsorra tűzni a kalandot, majd két héttel előbbre, november 3-ára tették át a bemutató időpontját. A nyáron zajló író- és színészsztrájk közepette elhalasztották az őszi bemutatót, ekkor került a 2024-es naptárba, mert így a stúdió kedvére Timothee Chalamet és Zendaya népszerűsítheti a filmet.

Mivel a színészek sztrájkja november 9-én véget ért, és a gyártás és a promóció folytatódhatott, sok stúdió hosszú bizonytalanság után végre kitűzte a premiereket. A Warner Bros. néhány nappal azután tett bejelentést, hogy a Ryan Gosling főszereplésével érkező The Fall Guy bemutatóját márciusról 2024. május 3-ára tolta a Universal Pictures. Nehéz megmondani, de talán közrejátszott, hogy előbb térhetünk vissza Arrakis homokdűnéire. A Warner Bros. mást nem módosított, ebből úgy tűnik, hogy továbbra is kitart a Wonka 2023. december 15-ei és az Aquaman és az Elveszett Királyság 2023. december 20-ai bemutatói mellett.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiírtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Chanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Dűne: Második Rész 2024. március 1-jén kerül a mozikba.

Dűne 2.
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Wonka
Előzetesek

A Wonka előzetesében nem Timothée Chalamet, hanem Hugh Grant a legnagyobb ász

Befutott a Wonka új, nagy előzetese, amiben a címszereplő csokiba akarja borítani...

Zendaya
Filmek

Zendaya reméli, hogy a jövőben szupergonosz lehet az egyik projektben

A Pókember: Nincs hazaút és a Dűne sztárja, Zendaya ki akarja próbálni...

Dűne: Második Rész
Filmek

A sztrájkok miatt 2024-re halasztották a Dűne – Második Rész bemutatóját

A Warner Bros. nem bízza a szerencsére, inkább eltette a Dűne 2....

Dűne: Második Rész
Filmek

A sztrájk miatt 2024-re halaszthatják az Aquaman és a Dűne folytatásait

Hivatalos megerősítés még nem érkezett, de a premierek csúsztatásáról egyeztet több stúdió...