Wide Screen
Image default
Filmek

Vasember halála sokkal durvább is lehetett volna a Bosszúállók: Végjáték fináléjában

Tony Stark, azaz Vasember halálára sokan számítottak a Bosszúállók: Végjátékban, de egy alternatív terv szerint sokkal durvább halált szántak a karakternek.

A Marvel Moziverzum grandiózusra sikerült fináléja sok fejtörést okozott Joe és Anthony Russo rendezőnek, hiszen mikor ott állt Tony Stark a Végtelen Kövekkel a kézfején, nem tudták, hogy mi lenne a megfelelő mondat, amivel elköszönhetnek a rajongók szeretett karakterétől. Végül Jeffrey Ford vágó segített megtalálni a tökéletes befejezést, ő ajánlotta a rendezőknek, hogy zárják be a kört azzal az ikonikus mondattal, amit az első Vasember-film végén mondott Stark:

Én vagyok Vasember.

Most a Végjáték vizuális effektek csapat vezetője, Matt Aitken elárulta, hogy eredetileg Vasember máshogy halt volna meg a filmben, egy alternatív befejezésről beszélt, hogy kezdetben a Thanos elleni harcban milyen tervet készített a karakternek.

A rendezőknek egy egész sor kinézetet készítettünk, amiből választhattak, és az egyik az volt, amikor a Végtelen Kövek energiája közvetlenül az arcának a jobb oldalát roncsolta és az egyik szemgolyója is kiesett, majd lógott az arcán. Nem mentek bele, hogy elkészüljön.
Matt Aitken

Érthető okok miatt a rendezők nem mentek bele, hogy így végződjön a film, és valószínűleg a rajongók sem lettek volna oda a jelenetért. Bármennyire is szörnyűnek tűnhet, ez az alternatív befejezés érzelmesebb lett volna, és bizonyította volna a Végtelen Kövek hatalmas erejét, mennyire nagy pusztításra képesek – bár ezt láttuk Thanosnál és Professzor Hulknál, hogy majdnem belehaltak a csettintésbe.

Bosszúállók: Végjáték

Még több a témában...

A Marvel bemutatta az új Vasember páncélt, és senki sem vette észre

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Vasember

Kévés Bence Mihály

Új koncepciós rajzok szerint a Lélekkőnek otthont adó Vormir így is kinézhetett volna a Végtelen háborúban

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat