x
Close


Közelgő események

Filmek

Újabb fiatalok csatlakoztak Fede Álvarez rendezőtől az új Alien szereplőgárdájához, és még a sztoriról is kiderült néhány részlet

Gyakorlatilag teljes az új Alien szereplőgárdája, március 9-étől Budapesten forgatják az új filmet.

Újabb fiatalok csatlakoztak Fede Álvarez rendezőtől az új Alien szereplőgárdájához, és még a sztoriról is kiderült néhány részlet
  • PublishedMarch 4, 2023

Az elmúlt napokban felgyorsultak az események az új Alien körül, amit jövő héttől, március 9-étől a Budapest mellett található Origo Studios falai között forgatnak. A főszereplőt már az év elején kiválasztották, Cailee Spaenyhez csatlakozott néhány napja a Transformers: Az utolsó lovag sztárja (Isabela Merced), most pedig tovább négy névvel bővült a szereplőgárda: David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu.

A rendezői székben Fede Álvarez foglal helet, aki olyan horrorfilmekkel vált ismeretté, mint példuál a Vaksötét, vagy az Gonos halott remake-je. A rendezés mellett kivette részét a forgatókönyvből is, ugyanis Rodo Sayagues-szel közösen írták a film történetét. A cselekmény részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a többi filmmel ellentétben, amelyekben a felnőttek a Weyland-Yutani Corporation vállalati, katonai és tudományos szerepkörben játszottak, az új rész szakít ezzel. A franchise immár kilencedik rész középpontjában a fiatalok egy csoportjárt ismerhetjük meg, és ez a csapat egy távoli világon szembekerül az univerzum legfélelmetesebb életformájával.

A főszerepben Spaeny, és bár karakteréről nem árultak el részleteket, de szerepét a filmben a Sigourney Weaver által játszott Ellen Ripleyhez hasonlították a franchise első négy részében. Isabela Merced szintén szerepel a szereposztásban, de róla sem árultak el semmit. Hozzájuk csatlakozott a brit David Jonsson, aki a BBC/HBO által készített Ipar című pénzügyi dráma egyik sztárja volt. Archie Renaux a Netflix Shadow and Bone – Árnyék és csont című fantasy-sorozatának egyik sztárja, és a közelmúltban olyan filmekben szerepelt, mint a Minden idők legelképesztőbb sörfuvarja, a Catherine, a Madárka és a Morbius. Spike Fearnnek egészen figyelemre méltó 2022-es éve volt, hiszen nemcsak Matt Reeves Batman című blockbusterében, hanem a nagy közönségkedvenc Volt egyszer egy nyár című filmben is feltűnt. És végezetül Aileen Wu színésznő és producer.

Az eredeti Alien rendezője ezúttal nem tér vissza direktorként, ám Ridley Scott saját produkciós cégén keresztül továbbra is támogatja a produkciót. A Disney még nem tűzte ki az új rész bemutatóját, amiről azt beszélik, hogy nem a mozikban, hanem streaming formában fogják bemutatni várhatóan valamikor 2024-ben.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.