Főoldal Filmek Újabb fiatalok csatlakoztak Fede Álvarez rendezőtől az új Alien szereplőgárdájához, és még a sztoriról is kiderült néhány részlet
Filmek

Újabb fiatalok csatlakoztak Fede Álvarez rendezőtől az új Alien szereplőgárdájához, és még a sztoriról is kiderült néhány részlet

Gyakorlatilag teljes az új Alien szereplőgárdája, március 9-étől Budapesten forgatják az új filmet.

554
Alien: Covenant
Forrás: 20th Century Fox

Az elmúlt napokban felgyorsultak az események az új Alien körül, amit jövő héttől, március 9-étől a Budapest mellett található Origo Studios falai között forgatnak. A főszereplőt már az év elején kiválasztották, Cailee Spaenyhez csatlakozott néhány napja a Transformers: Az utolsó lovag sztárja (Isabela Merced), most pedig tovább négy névvel bővült a szereplőgárda: David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu.

A rendezői székben Fede Álvarez foglal helet, aki olyan horrorfilmekkel vált ismeretté, mint példuál a Vaksötét, vagy az Gonos halott remake-je. A rendezés mellett kivette részét a forgatókönyvből is, ugyanis Rodo Sayagues-szel közösen írták a film történetét. A cselekmény részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a többi filmmel ellentétben, amelyekben a felnőttek a Weyland-Yutani Corporation vállalati, katonai és tudományos szerepkörben játszottak, az új rész szakít ezzel. A franchise immár kilencedik rész középpontjában a fiatalok egy csoportjárt ismerhetjük meg, és ez a csapat egy távoli világon szembekerül az univerzum legfélelmetesebb életformájával.

A főszerepben Spaeny, és bár karakteréről nem árultak el részleteket, de szerepét a filmben a Sigourney Weaver által játszott Ellen Ripleyhez hasonlították a franchise első négy részében. Isabela Merced szintén szerepel a szereposztásban, de róla sem árultak el semmit. Hozzájuk csatlakozott a brit David Jonsson, aki a BBC/HBO által készített Ipar című pénzügyi dráma egyik sztárja volt. Archie Renaux a Netflix Shadow and Bone – Árnyék és csont című fantasy-sorozatának egyik sztárja, és a közelmúltban olyan filmekben szerepelt, mint a Minden idők legelképesztőbb sörfuvarja, a Catherine, a Madárka és a Morbius. Spike Fearnnek egészen figyelemre méltó 2022-es éve volt, hiszen nemcsak Matt Reeves Batman című blockbusterében, hanem a nagy közönségkedvenc Volt egyszer egy nyár című filmben is feltűnt. És végezetül Aileen Wu színésznő és producer.

Az eredeti Alien rendezője ezúttal nem tér vissza direktorként, ám Ridley Scott saját produkciós cégén keresztül továbbra is támogatja a produkciót. A Disney még nem tűzte ki az új rész bemutatóját, amiről azt beszélik, hogy nem a mozikban, hanem streaming formában fogják bemutatni várhatóan valamikor 2024-ben.

split 5 16x9 template v1 copy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

The Last of Us Part II Remastered
Sorozatok

The Last of Us 2. évad forgatásán feltűnt Ellie barátnője, Dina

A The Last of Us 2. évadának új főszereplője, Isabela Merced által...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.