Főoldal Játékok Újabb csokor információ futott be a Cyberpunk 2077 kapcsán
Játékok

Újabb csokor információ futott be a Cyberpunk 2077 kapcsán

Johnny Silverhand punkbandája egy erős érv a vásárlás mellett.

694
cyberpunk 2077 johnny silverhand playing guitar zj 1336x768 1

Újabb epizóddal jelentkezett a Night City Wire Show, vagyis a CD Projekt Red videósorozata, amely betekintést nyújt a Cyberpunk 2077 világába. Az előző részben a játékmenetre és a Netflix által készített animációs sorozatra helyeződött a hangsúly, a frissen elhangzott infókat most ismét összegyűjtöttük nektek.

A közvetítés első témáját az életutak adták, amik nagyban befolyásolni fogják a játékélmény egészét. A történet megkezdése előtt választanunk kell, hogy milyen eredetsztorit szeretnénk karakterünkhöz kötni. Ezeknek a játék elején kiemelt szerepe lesz, ugyanis egy bevezető fejezettel indul a sztori a kijelölt út mentén, illetve a választható dialógusopciók által is végigkísér bennünket a döntés. A három elérhető út a Street Kid, a Nomad és a Corpo névre hallgat, mindháromról meséltek a fejlesztők. A Street Kid opciót választók nagyjából azt kapják, amit a név sugall. Ebben az esetben a karakter Night City sötét utcáin nő fel, és jobban kiismeri magát a városban, mint a kívülről érkezők. A nomádok egy vándorló, utcai motoros banda tagjaként tengődnek, a Corpo csoport tagjai pedig a fiktív Arasaka vállalat magasabb pozícióiban képzelik el jövőjüket.

Szó esett a játékban fellelhető fegyverekről is. Alapvetően három típust különböztethetünk meg, a Power, Tech és Smart csoportba osztható fegyvereket. A Power kategória jelöli a hagyományos értelemben vett, minél magasabb sebzés kiosztására képes típusokat. A Tech már a fejlettebb eszközöket jelöli, amelyek lehetővé teszik a taktikusabb harcot, ugyanis át tudunk lőni velük a falakon. A Smart halmaz képviselői lekövetik az ellenfelek mozgását, így nem kell pontosan céloznunk ahhoz, hogy találatot vihessünk be. Ezeken kívül természetesen kézi fegyverek is rendelkezésünkre állnak majd, amik közül vitán felül a kardok néznek ki a legvonzóbban.

Johnny Silverhand, a Keanu Reeves által megformált karakter a bejelentés után azonnal a rajongók kedvencévé vált. Nehéz feladat volt még menőbbé tenni az urat, azonban a CD Projekt nem ismer lehetetlent, és közölték, hogy a szereplő saját bandával rendelkezik. A stílusosan Samurai névre hallgató csapatnak pedig nem csak a frontembere Johnny, hanem az énekese is. Habár a zenés részekért nem a szinkronszínész felelős, hanem a Refused névre hallgató svéd punkegyüttes, akiket kifejezetten erre a szerepre szerződtetett a stúdió.

Információkból továbbra sincs hiány, a várakozás azonban egyre nehezebb, úgyhogy őszintén reméljük, hogy nem szenved el több halasztást az év legjobban várt címe. A Cyberpunk 2077 november 19-én érkezik PS4, Xbox One és PC platformokra, jövő év folyamán pedig megkapja a következő generációs változatokat is.

Szerző
Szarka Roland

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

S.T.A.L.K.E.R. 2
BREAKINGXbox

Csúszik a S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenése

Két hónappal később térhetünk vissza a Zónába.

Game Pass Ultimate
Xbox

A Microsoftnak a bíróságon kell felelnie az emelt Game Pass árakért

Az amerikai versenyhivatal ezúttal az új Game Pass ára miatt perelt.