x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Új-Zéland helyett az Egyesült Királyságban készül A Gyűrűk Ura-sorozat 2. évada

Egy régi hagyomány szakad meg A Gyűrűk Ura-sorozattal.

Új-Zéland helyett az Egyesült Királyságban készül A Gyűrűk Ura-sorozat 2. évada
  • PublishedAugust 13, 2021

Az Amazon Studios nagyon sok pénz költ A Gyűrűk Ura-sorozatra. Egy korábbi jelentésből kiderült, hogy a sorozatadaptáció első évadára több mint 465 millió dollárt költött a stúdió, vagyis a valaha készült legdrágább sorozat van készülőben. Valószínűleg a további évadok költségvetése már kisebb lesz, hiszen a díszleteket fel tudják használni a későbbi epizódokban is, ám az új-zélandi forgatást most az Egyesült Királyságba költöztetik át, ami akár egy költségvetési csökkentés is lehet.

Gyakorlatilag Peter Jackson rendezőtől kezdve A Gyűrűk Ura franchise minden filmjét és az élőszereplős sorozat eddig elkészült összes epizódját Új-Zélandon forgatták. A legendás A Gyűrűk Ura-filmtrilógia mellett a szigetországban forgatták a számos vitával tarkított A hobbit-trilógiát is, ami miatt a munkaügyi törvényt is módosítani kellett. Eddig Új-Zéland adott otthon Középfölde történeteinek, de innentől egy másik szigetországban folytatódik a munka.

Egy friss jelentésből tudjuk, hogy a sorozatadaptáció második évad forgatását az Egyesült Királyságba költöztetik át. A jelentésben kitérnek, hogy azért döntöttek a költözés mellett, mert a Királyságban komfortosabb a brit színészek számára a munka, közelebb tartózkodnak otthonaikhoz és szeretteihez, valamint lehetőség nyílik arra, hogy Európa más pontján is dolgozzanak a sorozaton. A pontos helyszín még nem ismert, hogy pontosan hol forgatják majd az új epizódokat.

A premierről mindössze annyit tudunk, hogy az Amazonra érkezik a cím nélküli sorozat, amit 2022. szeptember 2-án, egy pénteki napon fognak bemutatni. Rendesen megvárakoztatják a rajongókat, főleg azután, hogy ma bejelentették, Új-Zélandon véget ért a forgatás. Ez még koránt sem jelenti azt, hogy elkészültek, csomagolhatnak, hiszen rengeteg utómunka vár még a készítőkre. A sorozat debütálásának időpontja más szempontból is érdekes lehet, hiszen majdnem napra pontosan 84 évvel ezelőtt, 1937. szeptember 21-én jelent meg A hobbit című könyv. A stúdió terve egyébként az, hogy hetente fognak új epizódot bemutatni. 8-10 részből fog állni egy évad, s minimum 5 évaddal tervez az Amazon Studios.

Nagy titok övezte a projektet, hogy miről fog szólni, de korábbi értesülések szerint Középfölde történelmének másodkorában játszódik a sorozat. A cselekmény évezredekkel A hobbit– és A Gyűrűk Ura-trilógia eseményei előtt játszódik, vagyis elfelejthetünk minden ismerős arcot, akiket megismertünk a korábbi filmekben. A szinopszisban utalást kapunk [J.R.R.] Tolkien tollából papírra vetett legnagyobb gonosztevőre is, aki azzal fenyegetőzött, hogy az egész világot sötétségbe borítja.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.