Főoldal Játékok Új versenyzős Transformers-játék érkezik még idén
Játékok

Új versenyzős Transformers-játék érkezik még idén

Érkezik a Transformers: Galactic Trials!

232
transformers galactic trials
Forrás: IGN

Bár a rajongók többsége még mindig a Transformers: Reactivate-re vár, mindhiába, a franchise idén is inkább a gyerekeknek kedvez a videójátékok terén, ugyanis októberben érkezik a Transformers: Galactic Trials PC-re és konzolokra. Az új játék a kiadó Outright Games szavaival élve egyfajta versenyzős/kaland hibrid lesz, melyben lehetünk akár Álcák, akár Autobotok, s nyomhatjuk egymagunk az egyjátékos módban, vagy maximum ketten az árkádban.

A hivatalos leírás így hangzik: Miután a gonosz NEMEZIS FŐVEZÉR ellopja a fővezérek relikviáit, az AUTOBOTOKnak és az ÁLCÁKnak egy fergeteges kalandra kell indulniuk, hogy visszaszerezzék ezeket és irányítsák az általuk biztosított hihetetlen erőket. A rajongók olyan ikonikus AUTOBOT és ÁLCA karakterek bőrébe bújhatnak mint Űrdongó, Megatron, Elita-1 és Optimusz Prime, s velük vehetik fel a versenyt a harci pályákon, hogy összegyűjtsék az ereklyéket és legyőzzék ellenfeleiket. A játékmenet magában foglalja mind a hagyományos járműves árkád versenyzést, mind a dinamikus harcokat robot-formában, mivel a játékosoknak le kell győzniük az ellenséget, és el kell jutniuk a célvonalig.

Ahogy a játékosok fejlődnek és új ereklyéket gyűjtenek, segítségükkel fejleszthetik képességeiket, és egyben új játszható karaktereket és skineket oldhatnak fel. Az egyjátékos módban különböző szinteken keresztül haladhatnak előre és gyűjthetnek ereklyéket, míg a kétjátékos arcade módban a gyorsasági versenyeken lesz a hangsúly, illetve az egyéni versenyélmény megteremtésén: saját pályákkal, karakterekkel és fegyverekkel, de részt lehet majd venni pályához kötött, meghatározott futamokon is. A fejlesztő a versenyzős játékokban veterán 3DClouds.

Ugyan a Transformers: Reactivate-nek eredetileg tavaly kellett volna érkeznie, még most sem tudjuk biztosra a megjelenése dátumát. 2023-ban szintén inkább a gyermekeket célozták meg a Transformers: EarthSpark – Expedition videójátékkal, mely az azonos főcímű animációs sorozat kiegészítőjeként készült.

A Transformers: Galactic Trials október 11-én válik elérhetővé PC-re Steamen, illetve PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, illetve Series X és S konzolokra is.

transformers galactic trials
Forrás: Transformers Official
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események