Főoldal Játékok Új gyűjtői kiadást kap a Baldur’s Gate 3 és hamarosan Xbox-ra is megjelenik
Játékok

Új gyűjtői kiadást kap a Baldur’s Gate 3 és hamarosan Xbox-ra is megjelenik

A Larian Studios leleplezte a PC-re, PS5-re és már Xbox Series-re is előrendelhető új lemezes Deluxe kiadást.

381
Baldur's Gate 3
Forrás: Larian Studios

A 2023-as év egyik legnagyobb sikere és slágerjátéka lett a Baldur’s Gate 3. A Larian Studios zseniális fantasy szerepjátéka tökéletesen folytatta az eredeti két játékot és minden ízében újradefiniálta az RPG műfaját. A játék eddig PC-n és PS5-ön volt elérhető kizárólag digitális formában, azonban november 16-án leleplezték, hogy a Deluxe kiadás hamarosan új gyűjtői kiadásban jelenik meg. Az új kiadás a játék lemezes változatát is tartalmazza majd, digitális is fizikális ajándékokkal egyaránt, amely PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re is megjelenik.

A játék eddig csak PC-n és PS5-ön volt elérhető és kizárólag digitális, letölthető formátumban árulták 60 euróért. A két platformra megvásárolható egy nagyobb Deluxe kiadás is, amelyet 70 euróért (27.490 Ft.ért) árultak. Ebben az alapjátékon felül digitálisan letölthető extrák voltak, mint a játék filmzenéje, művészeti könyv vagy a Divinity: Original Sin 2 ihlette külcsínek. A PC és PS5 tulajok ezenfelül megvásárolhattak egy drágább, 269 eurós gyűjtői kiadást, amely többek között egy 25 cm magas mind flayer szobrot, térképet és megannyi ajándékot tartalmazott, de a játékszoftver itt is csak egy digitális letöltőkulcsot tartalmazott. Ez a kiadás azonban csak limitáltan volt elérhető és meg el is fogyott.

A Larian most ebből a két gyűjtői kiadásból csinált egyet és most már Blu-ray lemezen is mellékelik a szoftvert. Az új lemezes Deluxe kiadás tartalmaz egy mind flayer posztert, egy digitális kiadás dobozt, egy térképet a játékról, a filmzenét három CD lemezen, továbbá 32 matricát és két felvarrót is. Az eddigi külcsínek mellett újakat is letölthetnek majd a játékosok. Az egyes platformok eltérő mennyiségű Blu-ray lemezen érkeznek. A PC-sek egy telepítőlemezt kapnak és Steam kódot, a PS5-ön két, míg az Xbox Series-en pedig három lemez lesz. A játék mérete több mint 100 GB, így a konzolon érthető a több lemez, a játék futtatásához viszont az első lemez is elegendő majd. Az új Deluxe kiadást 79 eurós áron (kb. 29.800 Ft) lehet előrendelni. Várhatóan 2024 első negyedévében jelenik meg.

Az Xbox Series tulajdonosoknak várniuk kellett, ugyanis a fejlesztésnél problémát okozott a Series X és a Series S eltérő hardvere. Főként a Series S jóval szerényebb teljesítménye volt a probléma, mert az osztott képernyős coop módban nehezen tudták összehangolni a memóriakezelést. Swen Vincke, a Larian Studios vezérigazgatója még november 8-án közölte, hogy áttörő eredményt értek el az Xbox Series S optimalizálásában, így hamarosan megjelenik erre a konzolra is Baldur’s Gate 3. A tegnapi posztban még nem közöltek megjelenési dátumot, a december 7-i Game Awards show keretében fogják leleplezni az Xbox Series változatot. A Lariannak nem csak emiatt fontos az esemény, ugyanis a Baldur’s Gate 3-at 8 kategóriában jelölték díjra többek között az év játéka, legjobb játékrendezés, narratíva, filmzene, RPG, színész és multiplayer kategóriában is. A játék már 7 díjat bezsebelt a Golden Joystickon, így elég nagy esélyekkel indul a Game Awardson az év játéka díjért is, amelyre ti is szavazhattok itt.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

Baldur's Gate 3
Játékok

A Baldur’s Gate 3 fejlesztője már két új játékon dolgozik

A Larian Studios új stúdiót is alapított a következő projektekhez.

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.