Főoldal Játékok Törölték az E3-at 2024-re és 2025-re a Los Angeles-i Turisztikai Hivatal szerint
Játékok

Törölték az E3-at 2024-re és 2025-re a Los Angeles-i Turisztikai Hivatal szerint

A szervező ESA szerint „még nincs végleges döntés”.

301

Aggasztó hír érkezett a rangos videójáték eseménnyel sorsával kapcsolatban. A Városi Turisztikai Bizottság egy június 21-i ülésen a testület bemutatott egy anyagot, amely a Los Angeles-i idegenforgalmi üzletággal kapcsolatos frissített információkat tartalmazta. A jelentés 21. oldalán található egy táblázat, amely a rendezvénynek helyt adó épület 2022-2023-as pénzügyi évre vonatkozó forgalmát mutatja. A lefoglalt termek, szobákra vonatkozó résznél a jobb alsó sarokban egy csillag található, amely megjegyzi, hogy az E3-at lemondták 2024-re és 2025-re is.

Stephen Totilo, az Axios riportere – az Insider Gaming cikkére reagálva a közösségi médiában – megjegyezte, hogy az E3-at rendező ESA (Entertainment Software Association) egyik képviselője azt állította neki, hogy a 2024-es E3 sorsa még nem dőlt el.

Az ESA jelenleg is tárgyalásokat folytat az ESA-tagokkal és más érdekeltekkel az 2024-es E3-ról (és azon túl), és jelenleg még nem született végleges döntés az eseményekkel kapcsolatban.

Ezzel végleg megszűnik az E3?

Utoljára 2019-ben volt megrendezve hagyományos módon az E3. A videójátékok legrangosabb eseményét 1995 óta rendezték folyamatosan, azonban a 2020-ban kezdődő koronavírus járvány és a lezárások keresztbe tettek az eseménynek. A nagy játékkiadók és platformgyárták sorra mondták fel a részvételt és csináltak saját online műsorokat. 2021-ben még megrendezték kizárólag online formában az E3-at, ám azon már nem vett részt sem a Sony, sem az Electronic Arts. Azóta nem rendezték meg újra az eseményt, évről évre lemondták. A 2023-as E3 lemondása után a GamesIndustry.biz megkereste Stanley Pierre-Louist, az ESA vezérigazgatóját, hogy vajon lesz-e még valaha E3 kongresszus. A vezérigazgató pozitívan reagált a kérdésre, azt sugallva, hogy a cég továbbra is elkötelezett az E3 mellett és céljuk, hogy „egy iparági platformot biztosítsanak”.

Hogy mi lesz a sorsa a nagy múltú videójátékos rendezvénynek, arról egyelőre csak találgatni lehet. A rendezvény után maradt űrt ügyesen kihasználta a Geoff Keighley által rendezett Summer Game Fest, amely idén már teljesen helyettesítette az E3-at.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.