x
Filmek

Tom Holland azzal viccelődik, hogy Oscar-díjat fog nyerni a Pókember: Nincs hazaút című filmmel

A legjobb film kategóriája mellett a legjobb férfi színész kategóriában is kijár a jutalom?

Tom Holland azzal viccelődik, hogy Oscar-díjat fog nyerni a Pókember: Nincs hazaút című filmmel
  • Publishedjanuár 5, 2022

Úgy tűnik, hogy komolyan gondoljá, hogy az idei Oscar-gálán ott lesz a Marvel Studios és a Sony Pictures közös rendezésű szuperhősfilmje versenybe szállhat az Akkadémia díjátadóján. A Sony Pictures nemrég elindította a Pókember: Nincs hazaút című film Oscar-kampányát, és a főszereplő Tom Holland most azzal viccelődött, hogy szerinte Oscar-díjat fog nyerni ezzel a filmmel.

Korábban már megtudtuk, hogy a trilógia harmadik felvonása komoly esélyes lehet az Oscar-jelölésre, és bár először egy viccnek tűnt, de a Sony Pictures komolyan gondolja. A stúdió minap két érzelmesebb posztert osztott meg a film főszereplőjéről, amivel egyértelműen bejelentkezett egy aranyszoborért. Persze ehhez kell még a jelölés, utána pedig el kell hódítani a díjat mások elől.

Hogy a Pókember-trilógiának sikerül-e jelölést szereznie bármelyik jelentősebb kategóriában, az még a jövő zenéje, de ha a főszereplőt alakító Tom Holland megjegyzéseit vesszük alapul, akkor ő nem osztja mások véleményét, miszerint mindez nem több egy online spekulációtól és egy figyelemfelhívástól.

Miközben a The Hollywood Reporternek beszélt a franchise jövőjéről és Peter Parker alakításáról, az Uncharted főszereplője szarkasztikusan azt mondta, hogy szerinte ő fogja megnyerni a legjobb férfi színész díját az idei Oscar-gálán.

Voltak beszélgetések a Pókember jövőjéről – hogy én leszek-e az, még nem tudom biztosan. Talán producer leszek, vagy valami ilyesmi, nem tudom. Azt tudom, hogy szeretem ezt a karaktert, és szomorú lennék, ha búcsút kellene intenem. De alapvetően mindent elértem, amit ezzel a karakterrel el akartam érni… Tényleg úgy gondolom, hogy Oscar-díjat fogok nyerni ezért a filmért.

Tom Holland

Nyilvánvalóan csak viccel a Marvel ifjú titánja (színésztársa reakciója is mindent elmond), de az elképzelés, hogy a Nincs hazaút elnyerhet néhány Oscar-szobrot itén, nem olyan távoli gondolat. A Multiverzumot átívelő kaland a 2021-es év egyik legelismertebb filmje volt, és egyöntetűen mindenki imádta, és ez a jegyeladásokban is megmutatkozott, hiszen a filmből világszerte már több mint 1 milliárd dollárt forgalmaztak a pandémia alatt.

Igaz, a legjobb férfi főszereplő jelölés picit erősnek hangzik Holland számára (nem mintha nem érdemelne némi elismerést), de a legjobb film kategória elérhetőbb közelségbe került, azt előbb kaphatja meg a film, mint a férfi színészért járó aranyszobrot. Az idei jelöléseket várhatóan 2022. február 8-án jelentik be.

Pókember: Nincs hazaút
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.