Wide Screen
Image default
Filmek

Tom Hanks Greyhound című filmje a mozik helyett egyből az Apple TV+-ra kerül

Az Apple szép nagy összeget fizetett a Greyhoundért.

Tom Hanks új, II. világháborús drámájának június 12-ére ütemezett mozi premierje elmarad, ehelyett az Apple TV+ műsorkínálatában lesz látható. A filmet eredetileg a Sony Pictures adta volna ki, mivel azonban a járvány miatt bezárták a mozikat, törölték a bemutatót is. A stúdió hasonló lépésre szánta el magát a Charm City Kings és az An American Pickle filmeknél is, végül mindkettőt az HBO Max-on tűzik majd műsorra.

A film nagy fogás lehet az Apple TV+ számára, mivel a tech-óriás streamer csatornájának olyan versenytársai vannak, mint a Netflix, az Amazon Prime és a Disney+. Ráadásul az említett konkurensek mind az Apple TV+ előtt járnak tartalomgyártás és programkínálat tekintetében. Az Apple bízik benne, hogy képes lesz növelni tekintélyét, bár ezt egyelőre konzervatív módon próbálja, olyan filmekkel, mint a The Banker (Samuel L. Jackson, Anthony Mackie), vagy a Spike Jonze által rendezett Beastie Boys Story.

Más produkciókból is bevásárolt az Apple, az On the Rocks (Bill Murray, Rashida Jones), Dads, Boys State, Hala és a The Elephant Queen is náluk kerül bemutatásra. Az óriás rendkívül elkötelezett a Greyhound iránt is, bár a film birtoklásának komoly anyagi feltételei vannak, az almás cég számára ez csak aprópénz. Piaci részesedésük több mint 1 billió dollár, készpénz-tartalékuk pedig körülbelül $200 milliárd. A gigászi tech vállalat bizonyára megengedheti magának a nagyobb kaliberű befektetést a felzárkózás érdekében. Ugyanakkor a mobil, a zene, a ruházat és egyéb területeket érintő cikkek esetében megfontoltabbak voltak. Az Apple várhatóan ugyanezt a lassú, de biztos offenzívát fogja alkalmazni a stream-versenyben is.

A Greyhound, C.S. Forester The Good Shepherd című regénye alapján készült. Forgatókönyvírója Tom Hanks, rendezője pedig Aaron Schneider volt. A produceri munkákat Hanks, Playtone nevű cége látta el, a Sony Pictures-szel és a Stage Six Films-szel karöltve. A film az Atlanti csata eseményeit, Amerika, Anglia és a Free Forces szövetségét mutatja be. A szereplőgárdához csatlakozott Stephen Graham, Elisabeth Shue és Rob Morgan is. Hanks, George Krause-t alakítja, aki a „Greyhound”-ra keresztelt hadihajó parancsnoka. Krause-nak kétségeivel és belső démonaival kell szembenéznie, mialatt legénysége az ellenséges erőkkel harcol.

A filmbemutató tervezett időpontja május 8-a volt, majd június 19-re csúsztatták, végül a járványügyi intézkedések miatt letettek róla. A filmért, ami normál esetben a Sony tulajdonát képezte volna, most licitháború indult a nagy streamerek között. A Deadline beszámolója szerint egy körülbelül 70 millió dolláros ajánlat volt a befutó.

Hanks emellett egy Elvis életrajzi film munkálatait is végzi, amit Baz Luhrmann rendez. Épp ezen a projekten dolgozott Ausztráliában, mikor a világjárvány következtében feleségével, Rita Wilsonnal karanténba kellett vonulniuk. A pár egészségesen hagyhatta el a karantént és visszatértek az Egyesült Államokba.  

A Greyhound csatahajó

Még több a témában...

KRITIKA: A Greyhound csatahajó

Vigh Martin

A 2020-as Emmy-díj jelöltjei: A legjobb dráma sorozat kategória jelöltje a The Mandalorian

Vigh Martin

[SDCC 2020] Előzetesen a For All Mankind második évada

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat