Főoldal Filmek Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint
Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott meg a Jack Reacer 2.

444

Elég vicces látni, hogy Lee Child Jack Reacher-történetei milyen sikeresek az Amazon feldolgozásában, amit nem mondhat el magáról az előző feldolgozás. A sorozat nem rég ért véget, de már javában a harmadik évadot forgatják Alan Ritchson főszereplésével. Felmerül a kérdés, hogy mit rontottak el Hollywoodban, Tom Cruise nevével miért nem futott be a film?

Ha Ed Zwicket, a Jack Reacher: Nincs visszaút rendezőjét kérdezzük, azt fogja felelni, hogy nem ő volt a probléma, máson úszott el a siker. Ed Zwick remek könyvet írt filmes karrierjéről Hits, Flops, and Other Illusions címmel. Egy lényegében egy összefoglaló karrierjéről, és a végén külön kitért a filmsorozatra is. Zwick Christopher McQuarrie helyére érkezett a rendezői székbe, és amíg az első rész még jól teljesített a kasszáknál, a folytatás már nem hozta az elvárt számokat.

A Jack Reacher: Nincs visszaút, amelyet Tom Cruise-zal 2016-ban készítettünk, a jegypénztáraknál megbukott. Magamat (és készséges cinkostársamat, Don Grangert) hibáztatom, amiért azt hittem, hogy a közönségnek tetszeni fog a Jack Reacher és a Papírhold keveréke, pedig valójában csak több akciót akartak. Csodálatos volt Cobie Smuldersszel együtt dolgozni, és természetesen nem hibáztatom Tomot, amiért nem nőtt 190 centisre – ahogy Lee Child regényíró jellemezte főhősét -, és ha Tom véletlenül felhívna egy harmadik közös film elkészítésével kapcsolatban, biztosan felveszem.

Ed Zwick

A regények megrögzött rajongói a film bemutatója után azonnal úgy gondolták, hogy Tom Cruise nem alkalmas a szerepre; szerintük ugyanis tényleg sokat jelent a színész fizimiskája. Alan Ritchson alakításában Reacher egy 180 centiméteres óriás, egy igazi behemót, emellett pedig durvább, erőszakosabb és sokszor nyers erővel kell megoldania a problémákat. Cruise tökéletes Ethan Hunt szerepére, de ettől még nem lesz jó Jack Reacher.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

16 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.

A holnap határa
Filmek

Tom Cruise és Warner Bros. új megállapodása után tényleg elkészülhet A holnap határa 2.

A Warner Bros. vezetői is nagyon akarják A holnap határa folytatását.