Főoldal Filmek Tom Cruise kiborult az Oppenheimer és a Barbie miatt, amiért a Mission: Impossible Leszámolás – Első Részt kevesebb teremben vetítik
Filmek

Tom Cruise kiborult az Oppenheimer és a Barbie miatt, amiért a Mission: Impossible Leszámolás – Első Részt kevesebb teremben vetítik

Ethan Hunt legnagyobb ellensége most az Oppenheimer és a Barbie.

552
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

Tom Cruise, a Mission: Impossible-franchise egyszemélyes vezetője nagyon frusztrált új filmje bemutatója előtt, amiért július hónapban másik két nagy filmet is bemutatnak a mozikban; egyszerre fog érkezni Christopher Nolan várva várt, új eposza, az Oppenheimer, valamint Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével a Barbie.

A Puck értesülései szerint Cruise nem örül annak, hogy Oppenheimer elvette az IMAX vásznakat legújabb filmjétől, a Mission: Impossible – Leszámolás – Első Résztől, magyarul Nolan filmjének megjelenése után kevesebb teremben vetítik majd.

Cruise frusztrációja némileg érthető, mivel a Mission: Impossible új része július 12-én kerül a mozikba, és Oppenheimer és Barbie mindössze kilenc nappal később követi. Mindannyian tudjuk, hogy Cruise nagy hangsúlyt fektet a látványra, ezért célszerű az elérhető legnagyobb filmvásznon megtekinteni ezeket a filmeket. És most jön a probléma, ugyanis úgy tűnik, hogy az Oppenheimer a megjelenéskor három teljes hétre lefoglalta az összes IMAX vásznat Észak-Amerikában és más területeken. Ez azt jelenti, hogy a Mission: Impossible 7-et a megjelenése után nem egészen két héttel kiszorítják majd ezekből a termekből.

A Puck beszámolója szerint Cruise megpróbálta rávenni a Universal vagy a Warner Bros. stúdiót, hogy vagy az Oppenheimer vagy a Barbie bemutatóját helyezzék át, vagy legalább a nagy formátumú vásznak egy részéről lemondjanak – egészen odáig ment, hogy a filmet levetítette az érintett (IMAX és filmszínház) tulajdonosoknak, hogy megpróbálja rávenni őket, cseréljék le a másik két, július 21-én megjelenő blockbuster egyikét.

Gyakorlatilag nulla esélye van, hogy a Universal vagy a Warner Bros. úgy döntene, hogy bármelyik film bemutatóját eltolja egy későbbi időpontra, és az is nagyon valószínűtlen, hogy a Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész premierjét elhalasztják. A sok csúszás után ennek maradnia kell a helyén, és feltehetően a többi stúdió is hasonló véleményen van. Éppen ma reggel olvashattunk arról, hogy Oppenheimer IMAX kópiái 17 kilométeres filmanyagból készültek, és nagyjából 272 kilogrammot nyomnak.

ws mission impossible 7 230602 023042
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...