Főoldal Filmek Több száz embert küld el, és bontja a szerződést Peter Jackson cégével, a Wētā FX-szel a Unity
Filmek

Több száz embert küld el, és bontja a szerződést Peter Jackson cégével, a Wētā FX-szel a Unity

Leépítésbe kezd a Unity, de a dolgozókat átveszi a Wētā FX.

168
Unity

Az egyik legjobb és leghíresebb játékmotort gyártó Unity 265 embert, vagyis közel 7 000 fős munkaerőállományának 3,8%-át bocsátja el egy vállalati “újraszervezés” keretében, miután bontja a megállapodást Peter Jackson digitális effektekkel foglalkozó stúdiójával, a Wētā FX-szel.

Egy fxguide jelentés szerint az érintett 265 alkalmazott mind a Wētā Digital dolgozója volt, ami egy Unity által 2021-ben felvásárolt részleg, amikor is a vállalat számos alkalmazottat, eszközt és technológiát vásárolt fel az új-zélandi stúdiótól 1,63 milliárd dollárért. A Wētā FX ígéretet tett arra, hogy “lehetőség szerint minél több dolgozónak” megpróbál munkát biztosítani.

A Reuters hozta le elsőként, hogy több száz embert elbocsát a vállalat, emellett pedig irodákat is bezár a Unity 14 helyszínen, köztük Berlinben és Szingapúrban. Más helyszínek, például San Francisco és Bellevue, “teljes irodai szolgáltatásokat” heti három napra csökkentik, és a személyzetet már nem kötelezik bejárásra ezeken a napokon, távolról dolgozhatnak.

A mostani intézkedésekre azután kerül sor, hogy a Unity a hónap elején közzétette a harmadik negyedéves eredményeit, amelyek során az új vezérigazgató, Jim Whitehurst kijelentette, hogy a vállalat “jelenleg túl sokat vállal, nem érjük el a portfóliónkban meglévő szinergiákat, és nem használjuk ki a teljes potenciálunkat. Célunk, hogy foglalkozzunk ezekkel a lehetőségekkel, hogy karcsúbb, agilisabb és gyorsabban növekvő vállalatként lépjünk fel”. A vállalat iránymutatása azt is közölte, hogy a Unity tervei között szerepel bizonyos termékek megszüntetése, a munkaerő csökkentése és az irodai alapterület csökkentése a közeljövőben. A Unity bevétele a negyedévben 69%-kal nőtt az ironSource mobilhirdetési vállalat felvásárlását követően, de a vállalat 124,1 millió dolláros nettó veszteségről is beszámolt. A grafikus motort fejlesztő vállalat eddig csak egyetlen nyereséges negyedévet tudott felmutatni a tőzsdei cég történetében, és azt az elején.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Covenant
Sorozatok

Állítólag a WetaFX szerződést kötött a Xenomorph vizuális effektjeire Noah Hawley készülő Alien-sorozatához

A hírek szerint az Oscar-díjas WetaFX vizuális effekteket készítő stúdió dolgozik majd...

Játékok

A Ubisoft nagyon szép gesztust tett a Notre Dame felé!

A francia kiadó úgy döntött, elkötelezi magát a tűzvészben leégett templom mellett...