Főoldal Filmek ‘Thanos? Ugyan már! Hagyjatok már békén.’: James Cameron azzal büszkélkedik, hogy a Marvel vizuális effektjei “meg sem közelítik” az Avatar 2. látványvilágát
Filmek

‘Thanos? Ugyan már! Hagyjatok már békén.’: James Cameron azzal büszkélkedik, hogy a Marvel vizuális effektjei “meg sem közelítik” az Avatar 2. látványvilágát

James Cameron csak a legjobbakkal dolgozik, és az Avatar 2. látványához foghatót még nem láttunk.

458
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az első Avatar meghaladta a korát, túllépett a vizuális határokon, formabontó volt a 3D-technológiában, és valami olyasmit mutatott, amit még soha nem láttunk. A 2010-es években a Marvel Studios vezető helyet foglalt el a vizuális effekteknél, látványvilágával mindenkit levett a lábáról, de a beszámolók alapján ez semmi ahhoz, amit jövő héten látunk majd.

James Cameron biztos benne, hogy az Avatar: A víz útja című film vizuális effektjei lenyűgözik a rajongókat. Sőt, a rendező szerint a mo-cap technológia és az érzelemmel teli arcmimika területén a Marvel “meg sem közelíti” az ő munkájukat. A ComicBook arról kérdezte Cameront, hogy mit gondol, a szuperhősfilmek robbanásszerű növekedése az első Avatar óta emelte a lécet a VFX tekintetében.

Nyilvánvalóan a nagy képregényfilmeknek köszönhetjük az iparág nagyobb volumenét. A technika fejlődésével mindenki fejlődik. Magasabb képzettségű művészeket, több eszközt, kiegészítőket és kódot. Több tehetséges ember írja a kódot odakint.

A WETA Digital [a Peter Jackson által társalapított új-zélandi effektgyártó cég] csapatunk folyamatosan új embereket vesz fel, és ebből a körből kerülnek ki a szakemberek, szóval ez a fejlődést biztosítja. És természetesen a WETA FX, ahogy most hívják, a legjobb.

Az Industrial Light & Magic [George Lucas effektekkel foglalkozó cége, velük dolgozik a Marvel Studios] nagyszerű munkát végez, de amikor olyan érzelemdús arcfestésről van szó, mint amilyet mi csinálunk… Thanos? Ugyan már! Hagyjatok már békén. Láttad [Avatar: A víz útja]. Még csak meg sem közelíti. Ez az, amit a WETA csinált.

James Cameron

Cameron nem először ostorozza a Marvel és a DC Comics filmes karaktereit. A legendás filmrendező szerint ugyanis “Amikor megnézem ezeket a nagy, látványos filmeket – rátok nézek, Marvel és DC -, nem számít, hány évesek a karakterek, mind úgy viselkednek, mintha főiskolások lennének. Vannak kapcsolataik, de valójában nincsenek”mondta Cameron még októberben a The New York Timesnak adott interjújában. “Soha nem mondanak le a hősködésről a gyerekeik miatt. Ezek azok a dolgok, amelyek igazán megalapoznak minket, és erőt, szeretetet és célt adnak nekünk. Ezek a karakterek nem tapasztalják meg ezeket, és szerintem nem így kell filmet csinálni.”

A kritikusok, újságírók és a rajongók több mint egy évtized óta először látogattak el Pandorára, amikor is kedden este Londonban megtartották az Avatar: A víz útja világpremierjét. Az első rész rekordbevételei után mindenki arra várt, hogy visszatérjünk James Cameron csodás világába, és az első reakciók alapján megérte ennyi évet várni, mert feledhetetlen kalandban lesz részünk december 15-étől a mozikban.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.