Főoldal Sorozatok Állítólag a WetaFX szerződést kötött a Xenomorph vizuális effektjeire Noah Hawley készülő Alien-sorozatához
Sorozatok

Állítólag a WetaFX szerződést kötött a Xenomorph vizuális effektjeire Noah Hawley készülő Alien-sorozatához

459
Alien: Covenant

A hírek szerint az Oscar-díjas WetaFX vizuális effekteket készítő stúdió dolgozik majd a Noah Hawley-féle Alien FX-sorozatán, hogy életre keltsék Xenomorf lényeket. Örömhír lehet ez a rajongóknak, miután múlt héten aggasztó hírről számoltunk be, hogy az élőszereplős sorozat középpontjában nem az idegenek, hanem az emberek és androidok kapcsolata kerül, ezzel pedig valóra válik Ridley Scott régi álma.

Mindenki (beleértve a Disney-t is) reméli, hogy Noah Hawley készülő sorozata új életet lehel az Alien-franchiseba. A franchise gyökerei 1979-ig nyúlnak vissza, akkor mutatta be Ridley Scott a korszakalkotó horrorsorozat első felvonását. Három folytatást megélt, majd láttunk próbálkozást az Alien és a Predator szériák összeeresztésére is. A franchise újabb részei, a Prometheus és az Alien: Covenant sem kritikailag, sem anyagi szemmel nem aratott túl nagy sikert – különösen igaz az utóbbira.

A készülő sorozatát eddig úgy jellemezték, hogy a Földön játszódik, és látszólag a vállalati kémkedés körül forog, szemben a klausztrofób, földönkívüli horrorral, amivel a franchise világhírűvé vált. Hawley például éppen a hónap elején adott interjúban arról beszélt, hogy a sorozatban olyan cégek, mint a Weyland-Yutani Corporation fognak versenyezni egymással, hogy a technológia segítségével halhatatlanságot fejlesszenek ki.

A címből kiindulva, a sorozatban feltehetően az ikonikus Xenomorf lények is szerepelni fognak. Megnyugtató lehet ezt hallani a rajongóknak, hogy legalább szerepelni fognak a sorozatban a franchise félelmetes idegenei. Az Alien vs. Predator Galaxy portál szerint az Oscar-díjas vizuális effektekkel foglalkozó cég lesz felelős az idegenek megtervezéséért és életre keltéséért az FX-sorozatánál.

A szakma egyik legelismertebb vizuális effektekkel foglalkozó cége a WetaFX, amely korábban dolgozott többek között A Gyűrűk Ura-trilógián, James Cameron Avatarján és a Marvel Moziverzum számos produkcióján, például a Bosszúállók és A galaxis őrzői Vol. 2 című filmeken. Sőt, még a 2012-es Prometheus vizuális effektjein is dolgoztak. Az Alien: Covenant effektjeit azonban az ausztrál Animal Logic és az MPC vizuális effektstúdió készítette.

Bár az oldal biztos benne, hogy a WetaFX is részt vesz a sorozatban, azt egyelőre nem tudták megmondani, hogy a Xenomorfok milyen nagy szerepet játszanak a sorozatban, vagy a cég más vizuális effektusokért felelnek majd. A következő hónapokban felgyorsulnak majd az események, mert állítólag a sorozat forgatása márciusban kezdődik.

Alien
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események