Főoldal Filmek A Titkos invázió rendezője retteg, hogy halálos fenyegetést fog kapni Rhodey nagy leleplezése után
Filmek

A Titkos invázió rendezője retteg, hogy halálos fenyegetést fog kapni Rhodey nagy leleplezése után

A Titkos invázió nagy fordulata egészen más megvilágításba helyezi Tony Stark halálát.

197
Titkos invázió

Bár a Marvel Studios legújabb sorozata nem aratott nagy sikert, a Titkos invázió bővelkedett fordulatokban. Az évek során a Skrullok teljesen beépültek, és több imposztort is lelepleztek, az egyik ilyen nagy felfedezés éppen az volt, hogy Rhodeyról kiderült, valójában évek óta nem volt önmaga, s egy Skrull játszotta Tony Stark barátját az előző filmekben.

A sorozat előkészítette a terepet az Armor Wars című filmnek, most pedig a rendező bevallotta, hogy aggódik a dühös rajongók haragja miatt, amiért a sorozat gyakorlatilag elvette a Bosszúállók: Végjáték ikonikus pillanatának jelentőségét. A rajongók haragját azzal érdemelte ki a sorozat és egyben a direktor, mert mint kiderült, Rhodey-t az Amerika kapitány: Polgárháború befejezése óta Skrull játszotta.

A 2016-os film óta egyszer sem gyanítottuk, hogy egy imposztor játssza a karakter, bár voltak érdekes megjegyzései Rhodeynak, de erre valószínűleg senki sem gondolt. Rhodey egyik érdekes gondolata az volt, amikor felvette, hogy Thanost öljék meg csecsemő korában, ám ezt gyorsan elvetették, mivel a múlt megmásítása nem lett volna hatással a jövőre, ezzel nem mentettek volna meg mindenkit a haláltól.

Ezzel nincs baj, inkább azt kifogásolhatják a rajongók, hogy Vasember búcsúztatóját ezzel a felfedezéssel lealacsonyítják, és sokak szerint ez helytelen döntés a stúdiótól. A The Hollywood Reporternek adott interjújában Ali Selim, a sorozat rendezője elismerte, hogy aggódik a következmények miatt.

Aggódom, hogy emiatt halálos fenyegetéseket fogok kapni, és azért is, mert én vagyok az, aki megölte Maria Hillt. Úgyhogy tulajdonképpen most bujkálok.

Ali Selim

Lehet szeretni és utálni a Marvel Studios új sorozatát, de az elfogadhatatlan, hogy ilyen kreatív döntések miatt félelemben éljen a rendező, mert magára haragította az MCU rajongóit. A rendező korábbi interjúiban elárulta, hogy mindkét pillanatot a Marvel Studios erőltette, de azon kívül, hogy Nick Fury szövetségesek nélkül maradt, nem vagyunk teljesen meggyőződve arról, hogy miért kellett Mariának meghalnia a sorozat elején, az milyen célt szolgált.

Az alacsony nézőszám mellett a Titkos invázió lett a leggyengébbre tartott sorozat a kritikusok szerint, sőt, a finálét tartották a legrosszabbnak az ítészek. A történtek után nehéz megjósolni, hogy mit tartogat a jövő az olyan karaktereknek, mint G’iah (Emilia Clarke) és Varra (Charlayne Woodard). Fury azonban visszatér a novemberben érkező Marvelek című filmben, Rhodey története pedig a már említett Armor Wars-filmben folytatódik (amelynek még nincs megjelenési dátuma).

A Titkos invázió mind a hat epizódja streamelhető a Disney+-on.

Titkos invázió
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...