Főoldal Sorozatok A Titkos invázió fináléjából választ kaptunk, hogy a Skrull imposztor mióta épült be a Bosszúállókba
Sorozatok

A Titkos invázió fináléjából választ kaptunk, hogy a Skrull imposztor mióta épült be a Bosszúállókba

A Titkos invázió fináléjában két ismerős karakter is visszatért, és egy fontos kérdésre is választ kaphattunk.

307
Titkos invázió

A Titkos invázió bemutatója óta foglalkoztatja a rajongókat a kérdés, hogy bizonyos karakterek önmagukat játsszák-e a Marvel Moziverzumban, vagy az alakváltó Skrullok teljesen beépültek. Két kulcsszereplő tér vissza a mai Titkos invázió fináléjában, és arra is kaptunk rejtett utalást, hogy az a bizonyos Bosszúálló mióta nem volt önmaga, mióta játszotta egy Skrull imposztor a Bosszúállót.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

A Disney+ sorozatának második felében Emilia Clarke által játszott Gi’ah kiszabadítja a Új Skrullosban fogva tartott embereket, miután Gravikot legyőzi. Láthatunk néhány ismerős arcot, akik a sorozat során Skrull imposztorként tűntek fel, de megerősítést kapunk arról, hogy Everett Ross él és virul, miután megmentették. A történtek nem érték váratlanul, ebből pedig következik, hogy valószínűleg nem sokkal a sorozat eseményei előtt rabolták el.

Az egykori CIA-ügynök visszatért, hogy folytassa a harcot, különösen azután, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! után egy egészen más szerepet kapott az MCU-ban. Ross megdöbbenve konstatálja, hogy Rhodeyt is elrabolták a Skrullok, aki szintén felébredt régóta tartó álmából. De mióta is aludta át a történteket?

Ross arról kérdezi az ezredest, hogy mióta van ott, de amikor Rhodey megpróbál kiszállni a Skrull-kriokamrából, képtelen lábra állni. Gi’ah segít neki, és megemlíti, hogy már “régóta túszként tartják fogva”. Rhodeyt mindvégig egy Skrull imposztor játszotta a sorozatban, ez az első pillanat, amikor a valódi ezredest látjuk, de mind a fizikai állapota, mind a tény, hogy kórházi köpenyt visel, megerősíti, hogy milyen régóta tartották fogva.

Igen, ez a snitt látszólag megerősíti azt, hogy Rhodey az Amerika kapitány: Polgárháború eseményei óta raboskodott a Skrulloknál, vagyis az alakváltók akkor rabolhatták el, amikor megsérült a filmben, és kórházba szállították.

Abban a filmben Hadigép a repülőtéri csatájában megsérült, és később ugyanebben a kórházi köpenyben láttuk őt befeküdni egy MRI vizsgálatra. Feltehetően akkor rabolták el, és ez azt jelenti, hogy a Polgárháború végén látható Rhodey egy szélhámos volt, akárcsak a későbbi filmekben, kezdve a Bosszúállók: Végtelen háborúval egészen a A Sólyom és a Tél katonájáig.

Amennyiben helytálló az a megállapítás, hogy Rhodeyt a Polgárháború idején raboltak el, akkor az ezredes még most fog szembesülni azzal a szörnyű ténnyel, hogy Tony Stark feláldozta magát az univerzum sorsáért. Ezzel a ténnyel valószínűleg többet foglalkoznak majd az Armor Wars című filmben, és ez azt is megmagyarázza, hogy miért tekintethetünk úgy erre a sorozatra, mint a mozifilm előzményére.

Titkos invázió
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.