Főoldal Sorozatok A Titkos invázió fináléjából választ kaptunk, hogy a Skrull imposztor mióta épült be a Bosszúállókba
Sorozatok

A Titkos invázió fináléjából választ kaptunk, hogy a Skrull imposztor mióta épült be a Bosszúállókba

A Titkos invázió fináléjában két ismerős karakter is visszatért, és egy fontos kérdésre is választ kaphattunk.

28
Titkos invázió

A Titkos invázió bemutatója óta foglalkoztatja a rajongókat a kérdés, hogy bizonyos karakterek önmagukat játsszák-e a Marvel Moziverzumban, vagy az alakváltó Skrullok teljesen beépültek. Két kulcsszereplő tér vissza a mai Titkos invázió fináléjában, és arra is kaptunk rejtett utalást, hogy az a bizonyos Bosszúálló mióta nem volt önmaga, mióta játszotta egy Skrull imposztor a Bosszúállót.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

A Disney+ sorozatának második felében Emilia Clarke által játszott Gi’ah kiszabadítja a Új Skrullosban fogva tartott embereket, miután Gravikot legyőzi. Láthatunk néhány ismerős arcot, akik a sorozat során Skrull imposztorként tűntek fel, de megerősítést kapunk arról, hogy Everett Ross él és virul, miután megmentették. A történtek nem érték váratlanul, ebből pedig következik, hogy valószínűleg nem sokkal a sorozat eseményei előtt rabolták el.

Az egykori CIA-ügynök visszatért, hogy folytassa a harcot, különösen azután, hogy a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! után egy egészen más szerepet kapott az MCU-ban. Ross megdöbbenve konstatálja, hogy Rhodeyt is elrabolták a Skrullok, aki szintén felébredt régóta tartó álmából. De mióta is aludta át a történteket?

Ross arról kérdezi az ezredest, hogy mióta van ott, de amikor Rhodey megpróbál kiszállni a Skrull-kriokamrából, képtelen lábra állni. Gi’ah segít neki, és megemlíti, hogy már “régóta túszként tartják fogva”. Rhodeyt mindvégig egy Skrull imposztor játszotta a sorozatban, ez az első pillanat, amikor a valódi ezredest látjuk, de mind a fizikai állapota, mind a tény, hogy kórházi köpenyt visel, megerősíti, hogy milyen régóta tartották fogva.

Igen, ez a snitt látszólag megerősíti azt, hogy Rhodey az Amerika kapitány: Polgárháború eseményei óta raboskodott a Skrulloknál, vagyis az alakváltók akkor rabolhatták el, amikor megsérült a filmben, és kórházba szállították.

Abban a filmben Hadigép a repülőtéri csatájában megsérült, és később ugyanebben a kórházi köpenyben láttuk őt befeküdni egy MRI vizsgálatra. Feltehetően akkor rabolták el, és ez azt jelenti, hogy a Polgárháború végén látható Rhodey egy szélhámos volt, akárcsak a későbbi filmekben, kezdve a Bosszúállók: Végtelen háborúval egészen a A Sólyom és a Tél katonájáig.

Amennyiben helytálló az a megállapítás, hogy Rhodeyt a Polgárháború idején raboltak el, akkor az ezredes még most fog szembesülni azzal a szörnyű ténnyel, hogy Tony Stark feláldozta magát az univerzum sorsáért. Ezzel a ténnyel valószínűleg többet foglalkoznak majd az Armor Wars című filmben, és ez azt is megmagyarázza, hogy miért tekintethetünk úgy erre a sorozatra, mint a mozifilm előzményére.

Titkos invázió
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?

The Last of Us Part II
Sorozatok

A Fekete Özvegy sztárja lehet Abby a The Last of Us 2. évadában?

Újabb pletykát olvashatunk Abby szereposztásáról, ezúttal korunk egyik legnagyobb színésznőjével hozták össze.

Ahsoka Marrok
BREAKINGSorozatok

Az Ahsoka 4. epizódja leleplezte Marrok személyazonosságát

Az Ahsoka 4. epizódja véget vetett a spekulációknak Marrok eredetéről.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A SAG-AFTRA engedélyével folytatódik a The Walking Dead: Daryl Dixon forgatása

A The Walking Dead: Daryl Dixon bemutatójára ősszel kerül sor, de már...