x
Filmek

Timothée Chalamet a Dűne “fenséges” sivatagi forgatásáról beszélt

Timothée Chalamet elvarázsolta a Wadi Rum sivatag.

Timothée Chalamet a Dűne “fenséges” sivatagi forgatásáról beszélt
  • Publishedaugusztus 31, 2020

Szerencsére immáron egyre közelebb van Denis Villeneuve Dűne-filmjének premierje, így a várakozás is egyre csak fokozódik. Ennek megfelelően például az Empire magazin legújabb száma (amely egyébként szeptember 3-tól lesz kapható) kiemelten foglalkozik Frank Herbert kultikus sci-fijének legújabb feldolgozásával. Megszólal az újságban többek között Timothée Chalamet, aki Paul Atreidest kelti majd életre.

Chalamet korosztályának egyik legfelkapottabb színésze, olyan filmekkel, mint a Lady Bird, a Kisasszonyok, a Csodálatos fiú, vagy például a legutóbbi Woody Allen-mozi, az Egy esős nap New Yorkban. A színész a magazinnak elmondta, hogy a rendező, Denis Villeneuve igyekezett megőrizni a film valószerűségét, épp ezért a legfontosabb jeleneteket valós forgatási helyszíneken vették fel.

A Wadi Rum sivatag egy egészen elképesztő hely, tényleg a legapróbb részletek is elvarázsoltak. Szó sem volt zöld háttérről, a legfontosabb jeleneteket valós helyszíneken vettük fel. Új élmény volt számomra ez a forgatás, hiszen eddig főként olyan filmekben játszottam, amelyek intimek és leginkább az érzelmekre hatnak. Ott a színész látja a sztorit, a karakterfejlődést a maga kontinuitásában, nekünk ilyen helyzetekben a beállításokra, az apró nüanszokra kell figyelni. Itt viszont vannak olyan jelenetek, melyek esetében el sem tudtam képzelni, hogy majd a kész filmben mi fog körülvenni.

Az interjú mellett a lapban új, exkluzív képeket is kaptunk, amelyeken a főszereplőket látjuk.

Denis Villeneuve Dűne-moziját a tervek szerint december 17-én mutatják be hazánkban, és ahogy egy korábbi cikkünkben már megírtuk, szeptember 9-én fogják bemutatni hivatalosan a film első előzetesét.

Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.