Image default
Filmek

Thor új fegyvere, a Vihartörő vagy a Végtelen Kesztyű az erősebb?

Russo testvérek megválaszolták azt a kérdést, hogy Thor új fegyvere, a Vihartörő vagy a Végtelen Kesztyű az erősebb.

Múlt héten a Collidertől faggatták a Bosszúállók: Végtelen háború két rendezőjét, ahol Anthony és Joe Russo arra a sokat vitatott kérdésre is válaszolt, amit a Végtelen háború végén láttunk, amikor Thor a Vihartörőt Thanos mellkasába vágta, vagyis hogy a Végtelen Kesztyű nem volt képes megállítani az új fegyvert.

A Végtelen háború sok szempontból is a Marvel Moziverzum legdrámaibb filmje volt, hiszen már a nyitósorokban sokan életüket vesztették Thanos-szal való találkozásukkor, de még ennél is súlyosabb volt a film végén, mikor Thanos egy csettintéssel megfelezte az univerzumot. Thor (Chris Hemsworth) és Thanos (Josh Brolin) közrefogták a film cselekményét, hiszen míg az első percekben egymásnak esett a két karakter, ugyan először Thor elbukott, de a zárósorokban a mennydörgés istene visszavágott, és a Vihartörővel súlyosan megsebesítette az Őrült Titánt. A kérdés már csak az tehát, a hat Végtelen Kő birtokában hogyan volt erre képes Thor.

A közelmúltban a Collider munkatársainak szerencséjük volt egy kérdez/felelek során feltenni kérdésüket a két rendezőnek, így egyben Thanos és Thor utolsó találkozását is megvitatták, köztük a Vihartörő erejét. Joe Russo a következőt mondta a Vihartörőről:

Bizony képes felvenni a harcot a Végtelen kesztyűvel.

Anthony Russo folytatta, aki több érdekes dolgot is elárult az ominózus Thor-Thanos csatáról:

Úgy gondolom, hogy a kulcspillanat az volt, hogy a Vihartörővel meglepte Thanost. A Titán szó szerint nem volt tisztában a felé közelítő fegyver erejével. Úgy értem, hogy talán másként használta volna a Végtelen Kövek erejét, ha ismerte volna a fegyvert, de a semmiből jött.

Anthony Russo

Ugyanakkor az továbbra sem világos, mint ahogy Thanos is feltette a kérdést, Thor miért nem a fejét vette a titánnak, hiszen akkor megakadályozhatta volna a csettintést. Talán a mérhetetlen düh miatt nem gondolkozott Thor, amit fivére, Loki és az asgardi nép halála után érzett. Thanos elmenekült, így várhatóan a folytatásban folytatódik a két karakter között kibontakozott párharc, amibe Marvel Kapitánynak is lesz egy kis beleszólása.

A Bosszúállók: Végjáték bemutatója 2019. április 25-én lesz.

Még több a témában...

A Deadpool 2. még Thanosból is hülyét csinál

Kévés Bence Mihály

Fekete Párducnak fontos szerepe lesz a Végtelen Háborúban

Kévés Bence Mihály

Zendaya mesélt a Pókemberes karakteréről

Czanik Gergely

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább