Sztárok, akik elloptak egy értékes forgatási kelléket

Kellékeket, amiket lenyúltak a sztárok egy forgatásról.

Batman jelmez a szekrényben? Thor pörölye a vitrinben? Ostor a Szürke ötven árnyalatából? Valószínűleg nemcsak ti vágytok ilyen filmes kellékekre, hanem a színészek is, viszont a kettő között a különbség éppen csak annyi, hogy nekik megvolt és megvan a lehetőségük arra, hogy ezeket elcsenjék. Természetesen nem ezek  az egyetlen relikviák, amelyek a főhőst alakító színészek birtokába kerültek, ugyanis igencsak jelentős a meglovasított eszközök tárháza. Ne felejts el minket követni a többi social media felületünkön is, most pedig nézzük az első szarka színészünket, aki nem más mint…

Relikviák, amiket elcsentek a sztárok egy-egy forgatásról

A cikket videó formában is megtaláljátok a THEGG YouTube-oldalán, és ne felejtsetek feliratkozni, s bekapcsolni az értesítéseket, hogy elsők között értesüljetek az új videókról.

Andrew Garfield

“Talán elloptam egyet és talán a bőröndömben van. De lehetséges az is, hogy esetleg a kocsiban lévő hátizsákomba tettem…” – próbált sejtelmesen fogalmazni Andrew Garfield egy interjúban, amikor arról faggatták, hogy megtarthatott-e egy pókember-jelmezt a forgatás után. Minden jel szerint hiába volt tilos hazavinni a kosztümöt, egy mégis becsúszhatott a színész táskájába. Kérdéses, hogy észrevették-e, hiszen nem az volt az egyetlen darab, ugyanis 23-25 másik jelmez is készült a különböző jelenetekhez..

Ryan Reynolds

Deadpool

Messze nem Andrew Garfield az utolsó aki az általa alkított szuperhős kosztümjének boldog bitorlója. Ryan Reynolds már-már dicsekedett is azzal, hogy hogyan is nyúlta le az antihős, Deadpool ikonikus jelmezét: “Imádtam viselni és el is rohantam eggyel.” – fogalmazott Reynolds. Ugyan számított rá, hogy ezért bajba kerülhet, mégis úgy gondolja megérdemelten vitte haza a jelmezt, hiszen tíz évet várt a film elkészültére. Reynolds-ról egyébként elmondható, hogy “visszaeső szarka”, hiszen már A zöld lámpás szettjéből is meglovasította a lámpás gyűrűjét. A film forgatása után beszélt arról, hogy mivel annál a filmnél mindent speciális effektekkel oldottak meg, így nem volt más, amit el tudott volna emelni. Jobb híján így megmaradt neki a gyűrű, amit utána a Warner Bros. egy vicceskedő Twitter üzenetben kért vissza a színésztől, aki a film bukására utalva csak annyit válaszolt, hogy “Ha Nuvaringet használtunk volna alapjáraton, akkor nem lennénk most ekkora gondban!”

Chadwick Boseman

Ahogyan ezt a korábbi példák is alátámasztják, az a kellék a legkönnyebben el csenhető, amit a színész a jelmezén visel. Így történhetett meg az, hogy a Fekete Párduc forgatása után Chadwick Boseman tulajdonában maradtak a különleges kimoyo gyöngyök.  Ezt a színész egy esti élő talkshowban fedte fel, ahol “véletlenül”  viselte is volt az ikonikus karkötőt.

Ben Affleck

Ben Affleck Batman

Kevesen mondhatják el magukról, hogy Batman bőrébe bújhattak, viszont Ben Affleck ezzel is eldicsekedhet. A színész a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala forgatásán okozott kisebb fejfájást a kellékeseknek, amikor begyűjtött egyet Batman ikonikus dobófegyvereiből. Miután zsebre vágta, egy kellékes mérgesen utána is szólt, viszont Affleck-et ez nem akadályozta meg abban, hogy  Los Angelesig repüljön vele. Mivel a színész úgy érezte, kiérdemelte ezt a kis ajándékot, így az sosem került vissza a stúdióba, viszont Warner Bros. nem nézte ezt tétlenül, és nem csak hívogatták őt emiatt, hanem végül ki is számlázták neki a kellék árát!

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth-höz az évek során annyira hozzánőtt Thor szerepe, hogy nem is egy, hanem állítólag 5 darab pöröly található a birtokában. Hogy hol tárolhatja őket? Ha hiszitek, ha nem, az egyik a házának mosdójában található meg az összes! Legalábbis erről mesélt két éve a színész Jimmy Kimmelnek egy interjúban.

Rupert Grint

A Harry Potter forgatásáról szinte minden benne játszó színésznek vannak ereklyéi, viszont nekik nem feltétlenül kellett ellopniuk azokat, elég volt elkérni. Így kapott  Daniel Radcliffe két pár szemüveget: egyet az első, egyet pedig az utolsó film forgatásáról. Ezzel ellentétben Rupert Grint már kevésbé volt becsületes. A negyedik film forgatása során elemelt egy aranytojást, viszont a siker nem tartott sokáig, hiszen az ál-sárkány tojás a benne lévő kristállyal körülbelül 10 ezer dollárt ért, így azt cirka 13 órával később vissza kellett szolgáltatnia.

Kristen Stewart

A színésznő többször is hangsúlyozta, hogy számára minden gyűrű egyedi jelentéssel bír. Ha erre gondolunk, nem is meglepő, hogy a Twilight-filmek forgatásáról is szerzett magának két, nem mindennapi darabot. Az egyiket még a forgatás elején, amit a karaktere, Bella Swan anyukája adott neki. Állítólag ez a rendezőre emlékezteti, minden alkalommal, amikor ránéz. A másik pedig az az eljegyzési gyűrű amellyel filmbeli szerelme, Edward Cullen, azaz Robert Pattinson kérte meg a kezét. Az kérdéses viszont, hogy vajon a mai napig becsben tartja-e az utóbbit, hiszen azóta a színészpár viharos keretek között szakított egymással.

Ian McKellen

Gandalf az a szereplő, akit talán még az is ismer, aki egy részét sem látta A Gyűrűk Urának vagy előzményeket feldolgozó Hobbit-trilógiának. A karakter immár klasszikussá vált megjelenése és Ian McKellen alakítása igazán feledhetetlenre sikerült. Viszont azt talán nem sokan gondoltuk volna, hogy titokban ő is eltüntetett pár ereklyét a forgatásról, ugyanis pár arany érmén túl a Zsáklak kulcsai is új otthonra leltek nála. Ezt később még a rendező, Peter Jackson is kereste, viszont “valahogy” sosem találta meg őket.

Dakota Johnson

Mind A szürke ötven árnyalata könyvsorozat, mind pedig annak filmadaptációja igazán megosztó a közönség körében, és szinte senki nem vallaná be, hogy olvasta a könyveket vagy megnézte volna a filmeket, ettől függetlenül mégis megérte Hollywoodnak megfilmesíteni a trilógiát. A női főszerepet játszó Dakota Johnson pedig nem távozott üres kézzel, és egészen pikáns emléktárgyakat gyűjtött be. Elmondása szerint jó pár alsóneműt vitt magával, hiszen azok nagyon is kényelmesek voltak, sőt, egy ostort is megtartott a forgatásról.

Daisy Ridley

Star Wars: Az ébredő Erő

Nem kis dolog egy Star Wars-film főszereplőjének lenni, nemhogy rögtön háromnak! Sok kislány példaképként tekint Daisy Ridley-re filmbeli karaktere  miatt, viszont úgy néz ki, neki is megvan a “sötét oldala”. A színésznő megirigyelte, hogy a körülötte minden srác lopott egy kis relikviát a jelmezéből az első két film alatt, és végül arra jutott, hogy a harmadik film forgatása közben ő is elemel valamit. A legutóbbi Star Wars-film után már arról számolt be, hogy egy gyűrűt vitt haza magával, illetve titokzatosan megemlített egy “kardot, amely fényből készült”.

Simon Pegg

Nehéz küldetés előtt állt az, aki szeretett volna  magával vinni egy darabot a Star Trek-filmek forgatásáról, Simon Peggnek ez viszont mégis sikerült. Korábban még arról beszélt, hogy mennyire körülményes hozzáférni a kellékekhez, mivel az első film forgatása alatt minden nap végén egy fegyveres őrnek kellett átnyújtaniuk a kitűzőjüket, és minden mást is, mielőtt elhagyták volna a díszletet. A Star Trek: Sötétségben forgatásán viszont egyszer rajta maradt a jelmez, amikor a lakókocsijába ért és annyira megtetszett neki az azon lévő kis kitűző, hogy azt egyszerűen a táskájába tette.

Josh Hutcherson

Az éhezők viadala széria sztárja nem akármilyen “emlékeztetővel” tért haza a forgatás után. A második részben Josh Hutcherson karaktere Peeta, egy kis  nyitható aranymedált ad a Jennifer Lawrence által alakított Katnissnek. A medálban három Katnisshez közeli ember fényképe található: édesanyja, húga és legjobb barátja. Ezt a medált csente el Hutcherson, amiről színésztársai és a forgatás juthatnak majd eszébe a jövőben.

David Tennant

A Ki vagy, doki? egyik legendás doktora sem tudott ellenállni egy relikviának a forgatás közben. Igaz egy interjún elmondta, hogy ez kifejezetten tiltott, dolog és senkinek sem szabad lopnia a díszletből. Ez mégsem akadályozta meg abban, hogy az utolsó Ki vagy, doki? forgatásán zsebre tegye azt a szónikus csavarhúzót, amivel minden ajtót képes kinyitni. Viszont a történet itt még nem ér véget, hiszen a színész arról is beszámolt, hogy attól tartott, hogy betörés áldozata lehet vagy elveszítheti véletlenül a filmes ereklyéjét, így nem otthon, hanem inkább egy biztonságos helyen őrzi azt. Hogy hol is pontosan, azt persze nagy titokban tartja!

Chris Pratt

Űrlord

Nem maradhat ki a sorból Chris Pratt sem, hiszen ő az a színész, aki nem csak a gardróbja ékének, hanem egy igazán nemes cél miatt vitte haza “munkaruháját”. Amikor kijött A galaxis őrzői, Pratt azt nyilatkozta, hogy magával vitte Űrlord kabátját és ruhatárának más darabjait is, hogy azokat  karitatív célból felhasználhassa. Abban reménykedett, hogy ha a film sikeres lesz, akkor majd filmbeli karakterének beöltözve kórházakba látogat és felvidítja a beteg gyerekeket, így pedig egy egészen új értelmet is ad magának a filmnek.
A Marvel segítségével egy különleges vetítést is szervezett egy los angelesi kórház betegeinek, családtagjainak, illetve az ott dolgozóknak.

Total
194
Shares
Previous Article
WandaVision

Elizabeth Olsen és Paul Bettany új jelmezben a WandaVision forgatásán

Next Article
The Batman

Bruce Wayne egy temetésre tart a The Batman legújabb forgatási fotóin, amiről már láttunk felvételt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!