Színészek, akik valós harci kiképzést kaptak egy szerepért

Színészek, akik valós harci kiképzést kaptak egy szerepért

Harci kiképzést is kaptak a színészek.

Hollywoodban nem ritka, hogy a színészek egy-egy nagyobb átalakuláson mennek keresztül, csak egy szerep miatt. Vannak akik a felismerhetetlenségig fogynak le rövid idő alatt, mások pedig úgy kigyúrják magukat, hogy nehéz elhinni, hogy tényleg magát a színészt látjuk a vásznon, nem pedig egy filmes trükköt. Ebben a cikkben/videóban azokat a színészeket szedtük össze nektek, akik komoly munkát fektettek bele egy-egy alakításuk hiteleségébe és hosszú hetekig-hónapokig tartó harci kiképzésen vettek részt.

Sztárok, akik harci kiképzést kaptak egy szerepért

A cikket videó formában is megtaláljátok a THEGG YouTube-oldalán, és ne felejtsetek feliratkozni, illetve bekapcsolni az értesítéseket, hogy elsők között értesüljetek az új videókról.

Tom Cruise – Collateral – A halál záloga

Nem nehéz csodálni Tom Cruise-t az elkötelezettségéért, amit egyes szerepekért megtesz.  Az is köztudott, hogy ő maga végzi még a legveszélyesebb (kaszkadőr) mutatványokat is, tehát nem lepődhetünk meg azon sem, hogy amikor megkapta Vincent, a profi bérgyilkos alakítását akkor intenzív nehézfegyveres tréningen esett át. Ahogy ő mondta: A harci jelenetek már hónapokkal korábban meg voltak koreografálva, aminek  tükrében Tom Cruise kemény kiképzésen vett részt, s így a filmben már könnyedén tudta a fegyvereket használni. Nem ez volt az első vagy éppen utolsó extrém vállalkozása a színésznek; a Mission Impossible – Utóhatás című filmben pl. egy úgynevezett HALO ugrást hajt végre, ami egy katonai kifejezés, a nagy magasságból történő ejtőernyős ugrásra. Itt a 7 és fél kilométer magasról történő ugrásnál, csak hatszáz méternél nyitják ki az ejtőernyőt, de hogy meglegyen a tökéletes felvétel, körülbelül 100x kellett felvenni a jelenetet.

Robert De Niro és Al Pacino – Szemtől szemben

Mindkét különlegesen tehetséges színészről állítható, hogy igazán szeretnek a szerepeik bőrébe bújni. A legendás páros a Szemtől szemben című klasszikusban kapott közös képernyőidőt és alkották meg a 90es évek egyik legzseniálisabb zsaru filmjét. Mindketten speciálisan készültek szerepükre és egy három hónapos fegyveres tréningen vettek részt a stábbal ahol a brit katonai különleges erők segítettek nekik. A film egyébként sok szempontból érdekes, mert az a hír járja, hogy a bankrablós jelenet annyira élethű, hogy igazi rablók is példának vehetnék! Emellett a forgatás közben a színészek igazi rendőrökkel és bűnözőkkel is találkoztak… persze csak szigorú szakmai megbeszélésekre!

Keanu Reeves – John Wick széria

Hollywood egyik legkedveltebb színésze komoly kiképzést kapott a John Wick főszerepére, amire az egykori tengerészgyalogos és kiképzőtiszt, Shawn Ryan készítette fel professzionálisan. A kézi fegyverekhez tökéletesen értő színészről emellett még elmondható, hogy filmjeiben a kaszkadőrjelenetek túlnyomó részét is ő vállalta be mindhárom John Wick-filmben. Már a Mátrix-filmekre is több hónapos harci tréninggel készült, ide pedig egy egészen egyedi harci stílust alakítottak ki az alkotók. A videók a felkészüléséről nem véletlen terjedtek el az interneten, hiszen Reeves zseniálisan bánik a fegyverekkel és tesz meg minden tőle telhetőt a tökéletességért!

Uma Thurman – Kill Bill filmek

Karaktere a filmsorozatban egy orgyilkos kardmester, így a színésznőnek is azzá kellett válnia. Ahhoz, hogy teljesen hitelesen tudja ezt elérni, Uma Thurmannek három stílusú kungfut és két féle kardművészetet kellett kitanulnia. Ha ez nem lenne elég, akkor még japánul is kellett beszélnie a filmekben, bár igaz hogy a japán nézők úgy gondolják, ez elég gyengén sikerült neki. A színésznő később azt nyilatkozta a film szériáról, hogy ugyan fantasztikus élmény volt, viszont nagyon kemény időszak is egyben, hiszen az elején három hónapig napi 8 órákat edzettek, heti öt napon keresztül. 

Charlize Theron – Atomszőke

Nem volt egyszerű dolga a színésznőnek a szerepre való készülésben, de derekasan helytállt. Megfázással küzdött, majd a tréning során kifordult a térde, felhorzsolta a testét több ponton és két foga is kiesett, de kőkeményen edzett a forgatás előtti két és fél hónapban különböző edzőkkel, majd a legtöbb kaszkadőrt igénylő jelenetét is bevállalta. Charlieze Theron korábban balett-táncos volt, így azokra az ösztöneire tudott hagyatkozni, viszont sosem harcolt élesben a film előtt. Ettől függetlenül tökéletesen helyt állt a kémnő szerepében, és hála a stábnak, még lőfegyverrel is kiválóan megtanult bánni a forgatás alatt.

Total
14
Shares
Previous Article

A Ghost of Tsushima 60 fps-sel szalad majd PS5-ön

Next Article

Hozni fogja a 60 FPS-t a Yakuza: Like a Dragon, ez egy friss gameplayen látható is

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!