Szerződést és új játékából részletet villantott az Inside fejlesztője

A dán Playdead nem először mutatja meg különc módjára a portékáját.

A dán Playdead nem először mutatja meg különc módjára a portékáját.

A Limbo és Inside fejlesztője már tavaly is különös módon, álláshirdetésbe bújtatva jelentetett meg screenshotokat készülő új játékából. Ezúttal nem voltak ennyire rejtélyesek, mindössze kidobtak a weboldalukra és Twitterre egy toborzó üzenetet, melynek hátterében a még mindig titokzatos, harmadik projektjük látható.

Nem ez az egyetlen történés azonban a srácok körül. A héten jelentette be az Epic Games, mint kiadó, hogy három ígéretes stúdióval lépett szövetségre. Az egyikük a már említett Playdead, rajtuk kívül a gen DESIGN (The Last Guardian) és a Remedy (Control) részese még a dolognak (utóbbiaknál ez volt az a téma, amit emlegettek a napokban új játékai kapcsán).

A megállapodás értelmében mindhárom fejlesztőstúdió a saját IP-jának 100%-os tulajdonosa marad, kreatív szabadságot élveznek (tudjuk jól mennyire fontos volt ez mindhármójuknak, különösen a Remedynek), az Epic Games Publishing állja a fejlesztés költségeinek egészét, a profitot pedig 50-50% arányban osztják meg. A megállapodás multiplatform megjelenéseket ígér, vagyis nem csak a PC-s Epic Game Store-ban lesznek elérhetőek a játékok, hanem konzolokon is. Utóbbi részletezése viszont alighanem várat még magára és minden esetben az adott projektre vonatkozólag fog megtörténni.

Total
0
Shares
Previous Article
Vasember 2

KRITIKA: Vasember 2.

Next Article
Vasember

A Marvel bemutatta az új Vasember páncélt, és senki sem vette észre

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!