Wide Screen
Image default
Játékok

Szerződést és új játékából részletet villantott az Inside fejlesztője

A dán Playdead nem először mutatja meg különc módjára a portékáját.

A dán Playdead nem először mutatja meg különc módjára a portékáját.

A Limbo és Inside fejlesztője már tavaly is különös módon, álláshirdetésbe bújtatva jelentetett meg screenshotokat készülő új játékából. Ezúttal nem voltak ennyire rejtélyesek, mindössze kidobtak a weboldalukra és Twitterre egy toborzó üzenetet, melynek hátterében a még mindig titokzatos, harmadik projektjük látható.

Nem ez az egyetlen történés azonban a srácok körül. A héten jelentette be az Epic Games, mint kiadó, hogy három ígéretes stúdióval lépett szövetségre. Az egyikük a már említett Playdead, rajtuk kívül a gen DESIGN (The Last Guardian) és a Remedy (Control) részese még a dolognak (utóbbiaknál ez volt az a téma, amit emlegettek a napokban új játékai kapcsán).

A megállapodás értelmében mindhárom fejlesztőstúdió a saját IP-jának 100%-os tulajdonosa marad, kreatív szabadságot élveznek (tudjuk jól mennyire fontos volt ez mindhármójuknak, különösen a Remedynek), az Epic Games Publishing állja a fejlesztés költségeinek egészét, a profitot pedig 50-50% arányban osztják meg. A megállapodás multiplatform megjelenéseket ígér, vagyis nem csak a PC-s Epic Game Store-ban lesznek elérhetőek a játékok, hanem konzolokon is. Utóbbi részletezése viszont alighanem várat még magára és minden esetben az adott projektre vonatkozólag fog megtörténni.

Még több a témában...

Beleleshetünk a DOOM Eternal első kiegészítőjébe

Sinka Tamás

Jack Black csatornáján élesben mozog a Psychonauts 2

Szarka Roland

JÁTÉKTESZT: Horizon: Zero Dawn Complete Edition PC

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat