x
Close


Közelgő események

Előzetesek

Szédítő nagy, új előzetest kapott a Dűne

Rögtön egy véres ütközettel indít a Dűne új előzetese.

  • PublishedJuly 23, 2021

Hatalmas várakozás előzi meg az egyelőre év végére tervezett Dűne-filmet. Ennek természetesen több oka is van. Az egyik, hogy az általános vélekedés szerint Frank Herbert minden idők egyik legjobb és legfontosabb sci-fi regényét írta meg a Dűne képében, mely azonban mind ez idáig nem kapta meg az igazán méltó filmes adaptációt. 1984-ben David Lynch egy akkoriban kifejezetten izgalmasnak számító szereplőgárdával próbálkozott, a siker azonban elmaradt, a rajongók több ponton is megkérdőjelezték a filmet. A 2000-es évek elején jött egy sorozatadaptáció is, az azonban grandiózusságában nem lehetett igazán méltó az alapműhöz. 

Nem először látjuk Frank Herbert klasszikus sci-fi regényének adaptációját, most azonban korunk egyik legizgalmasabb rendezője, Denis Villeneuve nyúlt az alapanyaghoz, ráadásul egészen impozáns casting kíséretében. Szerepelni fog a filmben többek között Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling és Javier Bardem is.

A Warner Bros. és a Legendary Pictures nem húzta tovább, tegnap délután végre közzétették a Dűne vadonatúj előzetesét. Korábban már megtudtuk, hogy a film az idei Velencei Filmfesztiválon fog debütálni a nagyközönség előtt szeptemberben, ami pedig a világpremiert illeti, a várva-várt alkotást október 22-én fogják bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón már a megjelenés napján.

Az új trailer bővelkedik új jelenetekben, amellett hogy ízelítőt kaptunk abból, milyen veszélyekkel állnak szembe a főszereplők. Rögtön azzal indít, hogy Timothée Chalamet által megformált Paul Atreides egy titokzatos lányról álmodik, valamint Arrakis kegyetlen pusztulásáról. Számos akciódús jelenet mellett új pillantást vethetünk az egyes főszereplőkre, köztük például az Oscar Isaac és Josh Brolin által alakított Duke Letóra és Gurney Halleyre. De Stellan Skarsgård (Baron Harkonnen) és Dave Bautista (Glossu Rabban) antagonistái is feltűnnek, nem utolsósorban pedig a homokdűne hatalmas szörnyeit is látjuk.

Dűne története: a távoli jövőben járunk, amikor is a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, a sivatagi bolygón, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.