Főoldal Játékok Stretch Konferencia Élménybeszámoló
Játékok

Stretch Konferencia Élménybeszámoló

A Stretch konferenciát a Prezi, Ustream és Ericsson hármas rendezi, több másik konferenciához hasonlóan (Amuse és Crunch) Management és Leadership témakörben.

329

A Stretch konferenciát december elején rendezték, de sajnos mindenféle elfoglaltság miatt csak mostanra sikerült egy rendes cikket írnom belőle.

A konferenciát a Prezi, Ustream és Ericsson hármas rendezi, több másik konferenciához hasonlóan (Amuse és Crunch) Management és Leadership témakörben. Az előadások angol nyelven zajlanak, de nem csak angol anyanyelvű előadók vannak, volt magyar, holland, svéd, amerikai előadó is, szóval garantáltan jó nyelvlecke is egyben 🙂

Ahogy fentebb már írtam a Stretch konferencia alapvetően management-ről szól, vagyis az előadások főleg azoknak szólnak, akik már vezetők, vagy vezetők szeretnének lenni. Az Amuse és a Crunch testvér konferenciák pedig inkább designer és big-data szakembereknek szól.

Végigülve a két napot bennem első körben az fogalmazódott meg, hogy a Management mint témakör még mindig egy olyan terület amit nehéz definiálni, és tulajdonképpen folyamatosan változik. Az egyik előadó jól fogta meg a problémát, amikor azt mondta, hogy manapság vezetőnek lenni sokkal nagyobb kihívás mint egy-két évtizeddel ezelőtt, és a jövőben még nagyobb kihívás lesz. Ezzel természetesen nem a korábbi generációk érdemeit szerette volna csorbítani, csupán arról van szó, hogy a globális világban jóval több inger és külső hatás ér bennünket, miközben a Föld energiakészletei erőteljesen fogynak, a lakosság viszont robbanásszerűen növekszik. Ez természetesen egy vezető számára pedig azt jelenti, hogy egyre szélesebb körben kell emberekkel együtt dolgoznia, és egyre több tényezőre kell figyelnie. Az előadó hozott is erre egy jó példát, egy bányász vállalat ügyvezetőjének például a katolikus egyházzal gyűlt meg leginkább a baja, mert ők nem nézték jó szemmel bizonyos tevékenységüket. Az ügyvezető elmondása szerint amikor elvállalta ezt a munkát, akkor sok mindenre gondolt, de az nem jutott eszébe, hogy az egyház fogja a legnagyobb fejtörést okozni neki.

Ezt az inger-gazdag világot mindannyian érezzük, és ez mindenképpen egy jó tanács a jövő vezetőinek, hogy a problémák szinte bármilyen irányból érkezhetnek majd.

Természetesen nem minden előadás volt ennyire magasröptű, sok egészen alapvető vezetői feladatokkal foglalkozott. Szerintem egy ilyen mindennapi téma nem feltéltenül egy ilyen konferenciára való, de azt azért érdekes volt látni, hogy egy Spotify-nál is körülbelül ugyanazok a már jól megszokott és bevált vezetői gyakorlatok mennek, mint bármelyik multinál (esetleg egy kicsit jobban végrehajtva).

Jó vezető nem egyenlő jó előadó.

Az utolsó két előadás volt egyébként a két napos rendezvény csúcspontja, nagyon lendületes és tanulságos előadások voltak. Az mindenképpen egy érdekes (és tulajdonképpen egyértelmű tanulság), hogy vezető != jó előadó. Sajnos egy-két előadás lapos volt, hiába volt érdekes a mondanivalója. Nyilván a téma sem könnyű, a management nem egy egzakt tudomány, folyamatosan változik, a mai generációt már nem lehet úgy vezetni, és motiválni, ahogyan az előtte lévőt.

A konferencia egyébként nagyon profin lett megszervezve, és pozitív élményeket hagyott bennem, a helyszín nagyon üdítő volt – Uránia Filmszínház, és egy nagyon jó kezdeményezés, hogy Budapest rákerüljön a nemzetközi szakmai térképre. Ha érdekel a Management, jövőre neked is itt a helyed!

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Seveled
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Seveled

Avagy hogyan szerezz egy öthónapos terhes mennyasszonyt egy hónap alatt. Kritika

Játékok

Ilyen volt nyári budapesti PlayIT

Egy videóban próbáltuk átadni azt a zseniális hangulatot, amit a szervezők idén...

Játékok

Hétvégén újra PlayIT a Hungexpoban!

Ugye ti sem hagyjátok ki az ország legnagyobb gamer rendezvényét?