Ilyen volt nyári budapesti PlayIT

Egy videóban próbáltuk átadni azt a zseniális hangulatot, amit a szervezők idén is elénk varázsoltak.

Egy videóban próbáltuk átadni azt a zseniális hangulatot, amit a szervezők idén is elénk varázsoltak.

Mint már az elmúlt évben is, idén szintén részt vettünk a PlayIT budapesti rendezvényén, amely megint nem okozott csalódást. Nem igazán tudok még egy olyan eseményt, amely így összehozza a játékos közösséget. A magyar gamer társadalom apraja-nagyja megjelent itt és a látottak alapján egészen jól érezte magát. Mindenki megtalálta az ő szívéhez közelebb álló dolgokat. A PlayStation Magyarország példának okáért elhozta a nem is olyan régen megjelent Days Gone-t amely (a VR standdal karöltve) rettenetesen nagy érdeklődést váltott ki az emberekből. Méteres sorok ácsingóztak szinte az összes kiállítónál, játékosok ezrei-tízezrei próbálhatták ki a legújabb alkotásokat, vagy egy olyan konzolt amit nem birtokolnak, de szeretnének.

Az összes nagyobb platform képviseltette magát, hiszen külön standja volt a PlayStation-nek, az Xbox-nak és a Switch-nek is. PC fronton több gyártó minőségi termékeit ki lehetett próbálni, a gamer egértől elkezdve a rezgőmotoros fülhallgatón át egészen a játékosok igényeire szabott székekig minden meg volt található. Személyes kedvencünk volt a S.W.I.N.E. HD állomása, ahol a magyar fejlesztők saját játékukat hirdették. Kedvesek, közvetlenek voltak. Rengeteg érdekességet tudtak mesélni az alkotásukról. Az egyik legszebb gesztus tőlük még is az volt, hogyha valaki megvásárolta a helyszínen a játékukat az összes jelen lévő stábtag aláírta azt, ráadásul egy tombolát is húzhatott a szerencsés, amely egy ajándék átvételére jogosította fel. Nemsokára érkezik egy hosszabb cikkünk velük, amelyben a játékukról tudhattok meg majd egyet, s mást.

Az ételek (akár csak tavaly) teljesen rendben voltak. Nagy választék volt, ráadásul egészen korrekt áron is kínálták őket. Azt kell hogy mondjuk, a sorok sem voltak vészesek amelyek délben az egyes pultok előtt tornyosultak. A rendezvény nem veszítette el eddigi élvezetei értékét, idén is teljesen belefeledkeztünk a játékosok és a játékok tömkelegébe. Rengeteg ismert videóssal is lehetett találkozni, nem csak a backstage keretein belül, hanem szinte akárhol. Ők is fel-alá sétálgattak a PlayIT állomásai között, a rajongóik nagy-nagy örömére. 

Az idei expo-t talán úgy lehetne leginkább pontosan összefoglalni, ha azt mondanánk rá, hogy emberi. Mindenkinek volt egy-két kedves szava a másikhoz. Szót értettek egymással a videojátékok és társasjátékok  rajongói, sőt még a cosplayerek is (akik rettenetesen jó hangulatot varázsoltak az egész eseményre). Egyedüli talán negatív élmény az a megvilágítás volt a videózás szempontjából, de hát ez legyen a legnagyobb probléma egy gamer esemény kapcsán. Szeretnénk megköszönni a szervezőknek, hogy idén is gondoltak ránk és meghívtak minket erre a csodálatos rendezvényre. Reméljük ősszel folytatódik a “hagyomány”. 

Total
1
Shares
Previous Article
Az aszfalt királyai

Begördült Az aszfalt királyainak első előzetese

Next Article
Terminátor

Mi minden derültek ki a Terminátor: Sötét végzet cselekményéről

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!