Főoldal Filmek Steven Spielberg megerősítette, hogy elkészül a Ready Player Two
Filmek

Steven Spielberg megerősítette, hogy elkészül a Ready Player Two

A Ready Player One sikere után jön a folytatás a filmvászonra.

449
ReadyPlayerOne jelenetfoto 1 mini

A hatalmas sikerű regényből maga Steven Spielberg készített filmet, amely a mester nevéhez és a történethez méltó látványorgiát kínál: a segítségével rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen lesz a Föld 20 év múlva – és milyen csodákra lesz képes a virtuális valóság. Az adaptációt 2018-ban mutatták be, majd két évvel később jött a hír, hogy elkezdődtek az egyeztetések a folytatásról.

A Ready Player One 2018-ban került a mozikba, többnyire pozitív kritikákat kapott, és lenyűgöző 609,7 millió dolláros bevételt hozott világszerte. Az Ernest Cline 2011-es, azonos című regénye alapján készült film története egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az emberek a zord valóság elől az OASIS nevű virtuális valóságba menekülnek.

A tinédzser Wade Watts (Tye Sheridan) egy küldetésre vállalkozik a virtuális valóságban, hogy megtalálja az alkotó, James Halliday által hátrahagyott húsvéti tojást. A tét nagy, a felfedezés gazdagságot és az OASIS feletti uralmat ígér a győztesnek.

Az eredeti regény folytatása, a Ready Player Two 2020-ban jelent meg. Ismét Watts állt a középpontban, és bár vegyes kritikákat kapott, elég nagy izgalommal várták, hogy elődjéhez hasonlóan a filmvászonra adaptálják. Nos, négy évvel a regény megjelenése után Spielberg megerősítette, hogy feldolgozzák azt, ezúttal azonban átadta a stafétabotot valaki másnak.

A Showbiz 411 beszélgetett a direktorral, és bár konkrét idézeteket nem osztanak meg, a beszámolójukból kiderül:

Exkluzívan, a nagy Steven Spielberg elmondta, hogy jön a Ready Player Two, a pár évvel ezelőtti nagysikerű filmjének folytatása. Csakhogy ezúttal Spielberg producer lesz, rendezőként nem tér vissza. Az ütemtervet nem ismertette.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki lesz a rendező, akárki is legyen az utódja, nagy fába vágja a fejszéjét, ha Spielberg nyomdokaiba akar lépni. “Spielberg eközben vizsgálja a lehetőségeket az új filmekkel kapcsolatban, és számos választási opció közül választhat, köztük az The Kidnapping of Edgardo Mortara című filmet, amelyről már évek óta beszélnek, vagy a Bullitt feldolgozása Bradley Cooper főszereplésével, amelyen már évek óta dolgoznak.”

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.
Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet.
Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ… hanem a valódi is.

ReadyPlayerOne jelenetfoto 2 mini
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott

Steven Spielberg kijelentésével sokan egyetértenek, hogy a Dűne: Második rész észbontó.

West Side Story
Filmkritikák

West Side Story kritika

Egy klasszikus történet, régi-új köntösben.