Ready Player One

Megkezdődtek a Ready Player Two filmes változat előszítő munkálatai

Naná, hogy folytatást kap a Ready Player One.

Nehéz elhinni, hogy már majdnem 10 éve annak, hogy Ernest Cline piacra dobta nagysikerű könyvét, a Ready Player One-t. A kötet gyorsan hatalmas siker lett, csaknem 100 napon keresztül vezette a New York Times bestsellerlistáját, majd beépült popkultúránkba, amire később Hollywood is felfigyelt. A történet a távoli jövőben játszódik, amikor az emberek egyetlen szórakozási lehetősége az OASIS névre keresztelt virtuális tér.

A történet csábító volt Hollywood számára is, és Steven Spielberg rendezővel a Warner Bros. lecsapott a lehetőségre, hogy életre keltsék ezt a mesés játékvilágot a filmvásznon. Spielberg annyira komolyan gondolta a filmet, hogy még Cline író is besegített a sztori adaptálásába. Több forgatókönyv is készült a filmhez, miután Zak Penn (X-Men 2., Elektra) átírta volna a szkriptet a végleges formára. Szó szerint egy álom vált valóra, amikor megfilmesítették a könyvet. Cline így emlékszik vissza a pillanatra, amikor meglátta a stúdiónál az első terveket:

Megpillantottam ezeket a dokumentumokat a Warner Bros. asztalán, hogy a könyvem egy bekezdéséről Steven Spielberg mobiltelefonjával képeket készített, majd közvetlenül átültette ezt a forgatókönyvbe. Olyan érzés volt, mint egy valóra vált álom.Ernest Cline

A filmet 2018. március 29-én mutatták be a mozikban. Bár nem volt mindenki azonos véleményen a filmmel, az adaptáció beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a film 582 millió dollárig meg sem állt a mozik kasszáinál. Két évvel a bemutató után az ausztrál szerző és magát videojátékos kockának nevező Cline visszatért a folytatással, ami stílusosan a Ready Player Two címet kapta. A kötet ősszel jelent meg, és a történet Wade Watts kalandját folytatja röviddel az első rész után. Most azonban egy újabb sorsfordító küldetés vár főhősünkre, ami alapján megváltoztathatja OASIS világát. Cline azt is megerősítette az Inverse lapnak, hogy már dolgoznak a második rész adaptációján.

Korai szakaszba lépett az második rész, különösen azok után, hogy Hollywood limbóban van jelenleg. De az első film elkészítésénél tapasztalt élmények után elmondhatom, hogy egy nagyon szórakoztató kaland előtt állunk.

Ez még nem hivatalos bejelentés, hogy valóban elkészül a második rész, azonban az író nagyon bízik benne, hogy második kötetét is feldolgozzák majd, s legalább annyira sikeres lesz, mint az első volt.

Total
5
Shares
Previous Article
The Mandalorian Grogu

A The Mandalorian rajongói tudni vélik, ki menthette meg Grogut a 66-os parancstól

Next Article

Top 5 általunk legjobban várt játék jövőre

Related Posts