Főoldal Filmek A Star Trek zeneszerzőjét kapta a Zsivány Egyes
Filmek

A Star Trek zeneszerzőjét kapta a Zsivány Egyes

Az utolsó utáni pillanatban végre megszületett a döntés, megvan a film zeneszerzője is.

913

Az utolsó utáni pillanatban végre megszületett a döntés, megvan a film zeneszerzője is.

Mikor a Star Wars: Az ébredő Erő-t elkezdték előkészíteni, sokan aggódtak, hogy vajon J.J. Abrams rendező lecseréli-e a John Williams-t régi barátjára, Michael Giacchino-ra. Szerencsére erre nem került sor, de most mégis úgy tűnik, hogy lehetőséget kap a franchise-nál, hiszen ő készíti a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet zenéit.

A film egy igazi klasszikus lesz, mert a régi időket fogja bemutatni, régi rohamosztagosok, régi csillagrombolók, és az első Halálcsillagot láthatjuk majd a filmben. John Williams-nek nem volt célja, hogy visszatérjen a mellékszálon futó történetben, mely nem kapcsolódik a Skywalker-saga-hoz. A pletykák szerint eredetileg Alexandre Desplat készítette a film zenéit, de a nyári újraforgatások miatt őt is leváltották – adta tudtul a Hollywood Reporter.

Michael Giacchino neve merült fel, aki korábban már több Disney műnél, valamint számos Pixar filmnél – A hihetetlen család és Agymanók – is segítette a stúdiót, mitöbb legutóbb épp a Star Trek: Mindenen túl film zenéit komponálta. Azt is mondhatjuk, hogy nem idegen számára a hely, megfordult már párszor a Disney-nél. A forrás úgy tudja, hogy Abrams hozta a zeneszerzőt a stúdióhoz, miután kiderült, hogy több jelenetet is újra kell venni a nyáron. A nyáron felvett új jelenetek új írót is kaptak Tony Gilroy személyében, akinek neve a Bourne szériából lehet ismert sokaknak. Tony segített a rendezői feladatokban, tanácsokkal és ötletekkel látta el mind a rendezőt, mind a színészeket, valamit a teljes folyamatot felügyeli jelenleg is.

Az egészben az a legfurább, hogy az újraforgatások nem követelték meg azt, hogy új zeneszerzőt találjanak a filmhez, semmi sem indokolta Alexandre Desplat cseréjét, aki Oscar-díjat is nyert már A Grand Budapest Hotel-lel. Úgy fest, hogy kétségbeesésük miatt fordultak Michael Giacchino-hoz, mert közte és a Disney között korábbról jó kapcsolat alakult ki.

Nem csak animációs filmeknél, hanem élőszereplős sci-fi témában is jártas Michael, hiszen a Szuper felsőtagozat, John Carter és a Holnapolisz filmek zenéit is ő szerezte, de még a művész neve mellett található filmek listáját – mellékesen meg kell jegyeznünk, hogy a novemberben debütáló új Marvel-film, a Doctor Strange aláfestését is szerezte.

J.J. Abrams kapcsolata révén ő az első olyan komponáló, aki egyszerre szerzett filmcímet egy Star Wars-nak és egy Star Trek filmnek, valamint cameo-zott is egyet Az ébredő Erő filmben, egy rohamosztagost alakított. Sokan úgy gondolják, hogy ő lehet John Williams utódja majd, ha egyszer a karmester nyugdíjba vonul, de erre még várhat, hiszen John Williams-nek esze ágában sincs visszavonulni. John Williams korábban elmondta, hogy azért tért vissza a Star Wars: Episode VIII zenéihez, mert nem akarja, hogy más készítse a zenéket Rey-nek (Daisy Ridley).

A film december 15-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...