Spoileres kibeszélő a Mi mozifilmről

Teória gyártók, összeesküvők és doppelgangerek ide jöjjetek a Mi című mozifilmről! Nagyon erős SPOILER zóna!

Teória gyártók, összeesküvők és doppelgangerek ide jöjjetek a Mi című mozifilmről! Nagyon erős SPOILER zóna!

Eljött a várva várt Mi, kritikánkból kiderült, hogy nekünk mennyire tetszett, de azért bőven maradtak bennünk kérdések, aminek most megpróbálunk utánajárni. Amíg Jordan Peele nem válaszolja meg a teóriáinkat, mint a Tűnj el! esetében ebben a videóban, addig magunkra vagyunk hagyva a sötétben, mint a „láncravertek”. Kezdjünk is bele!

Először a kezdő autós képsor előre vetíti az egész filmet. A dalra amit hallgatnak (Luniz – I got 5 on it) a gyerekek azt mondják a drogról szól, mire a szülők kijavítják őket, hogy nem ez egy klasszikus, egy „menő” szám. Angolban jobban átjön a kettősség, mert a „dope” kifejezést használják a „menőre”, ami egyaránt jelent drogot, és valamit ami ritka jó. Ezzel arra akar utalni, hogy minden érmén két oldal van és mi döntjük el, hogy a negatív vagy a pozitív olvasatát fogadjuk be a dolgoknak.

Ahogy az Árnyék család is a rossz tulajdonságaikat nagyítja fel, milyen lenne, ha lélek nélkül élnénk. Bár ezt nagyon a szánkba rágják a kandalló előtti jelenetnél. Legszembetűnőbb a Jason/Pluto ellentétnél látszik, mert az egyik csak szeret játszani a tűzzel, míg a másik már meg is égette magát. Koncentrációzavaros mindkét gyerek, de mégis csak az egyik szenvedett már emiatt balesetet.

Egy univerzum a Tűnj el! című filmmel? Lehet, hogy a beteg Armitage családnak van valami köze ehhez a titkos kormányprojekthez?

Mégis mi alapján kötődnek a hasonmások a fentiekhez? Agyhullámok? S milyen szinten? Mert a koncentráció zavaros Plutot tudták irányítani, de a felnőtteket vagy Umbraet nem? Ez csak akarat gyengéknél működik, de akkor miért működött évekig a többi lentivel? Egyáltalán ha a végső csavart jól értelmezem, akkor Adaleide is egy megláncolt, de akkor ő hogy tanult meg beszélni, érezni? Vagy neki sincs lelke? És Rednek van? Miért irányította aki fent volt, azt aki lent volt? Kétoldalú a kapcsolat? (Ez a film legzavarosabb része számomra, tényleg nagyobb misztikumba kellett volna hagyni az egész jelenséget, egy Lynch-féle homállyal jobban működött volna a történet)

Ha megtörtént a csere, s nem az egész Jason képzeletében történt, azt reprezentálva, hogy már nem tud megbízni az anyjában, úgy ahogy előtte, akkor a lekerült lány, miért felejtett el beszélni?

Egész Amerika érintett, vagy ez csak egy lokális kísérlet volt? Csak az USA érintett? A Helikopterekből és a tv adásokból ítélve, nem mindenkinek van hasonmása, hisz ők életben vannak. Vagy a helikopterben ülőket esetleg elkerülte a jelenség, vagy túlélték.

Amikor az állam, vagy titkos szervezet lefújta a kísérletet, miért nem ölték meg a tesztalanyokat? A nyulakat, a „láncra vertek” maguknak tenyésztették, vagy kaptak ellátást még? Miért táplálták volna tovább őket, ha már nem fűződött hozzá érdekük?

És az utolsó, talán legfontosabb kérdés: hogy lehetne elérni, hogy Elisabeth Moss eljátsszon egy női Jokert?

Minden választ, teóriát esetleg még felmerülő kérdést várunk a kommentek közt!

Total
1
Shares
Previous Article

Temérdek új reklámanyagot kaptunk a Bosszúállók: Végjáték mellé

Next Article
Bad Boys

A Bad Boys for Life rosszfiúi kétkerekűre pattannak

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!