Főoldal Filmek Simon Kinberg a Marvelnek udvarol, hogy X-Men-filmet készítsen a Marvel Moziverzum színe alatt
Filmek

Simon Kinberg a Marvelnek udvarol, hogy X-Men-filmet készítsen a Marvel Moziverzum színe alatt

Simon Kinberg már udvarol a Marvelnek.

443
X-Men: Sötét Főnix

A producer, író és filmrendező Simon Kinberg, aki legutóbb hatalmas hibát vétett az X-Men: Sötét Főnix élén, de még ez sem szegte kedvét a rendezőnek, hogy a jövőben esetleg a Marvel Studios irányítása alatt egy X-Men-filmmel térjen vissza. Nagyon merész tervek ezek, bár ki tudja, ha jó alapanyagot és jó történetet tesznek le elé, talán még jól is dirigálhatja a filmet.

A Disney és a 20th Century Fox egyesülésével az X-Men karakterek jogai visszakerültek a Marvelhez, így a következő években a Marvel Moziverzum számos új szereplővel bővül majd. Kevin Feige tiszta lappal szeretne indítani, a Fox érában készült filmeket a kukába dobják – Deadpool lehet az egyetlen kivétel -, s új történetet dolgoznak ki a mutánsoknak és a Fantasztikus Négyes szereplőinek. A Marvel Moziverzum nagysága és sikerei természetesen máris felkeltette a korábbi X-Men-filmek rendezőinek figyelmét, köztük Simon Kinberg is kifejezte, hogy mennyire örömmel csatlakozna a Disneyhez.

Az IGN amerikai munkatársa készített interjút a rendezővel, melyben az esélyekről beszélt, hogy ha szerepet kapnak a jövőben, akkor nagyon szívesen kipróbálná magát a Marvelnél is.

Persze, hiszen imádom az X-Meneket. Ezek voltak a kedvenc képregényeim. Sok okból kifolyólag is, beleillettek a korosodásba, és egy kicsit számkivetettnek lenne tinédzserként, az X-Menek valóban hozzám beszéltek. Ez valami olyan, amit mindig is imádtam. Nyilvánvalóan életem nagy részét az X-Men, a Logan és a Deadpool filmek között töltöttem. Az egész életem ennek szenteltem, és el tudnám képzelni, hogy ezt csináljam egy friss csapattal. Ez nagyon izgalmas lenne.

Az egyik dolog, amit a Marvel Moziverzum olyan jól csinál, és erre olyan tisztelettel tekintek filmrendezőként és rajongóként, hogy nagyon hűek maradnak a képregényekhez. Nem tartanak, hogy filmjeikben több legyen természetfeletti és sci-fi tónusból. Nem úgy tekintetnek erre, hogy fizikai tényekkel kéne alátámasztani ezeket a dolgokat. Szerintem valami egészen nagyszerű és felemelő van bennük. Úgy gondolom, hogy az X-Menek nagyon menők lehetnek, ha tudományos fantasztikus elemeket hozol be, és még ha földöntúli elemeket hoznak be. Ez valami olyan, amit rajongóként látni szeretnék.

Simon Kinberg

Nagyon érdekes, hogy Kinberg az interjúban többször is elkötelezettségéről beszélt a képregények iránt, miközben íróként éppen az ellenkezőjét csinálta, bár a Sötét Főnixet próbálta az űrbe vinni, de végül az újraforgatásokkal megváltoztatták a film végét, illetve hogy az eredetileg kétrészesre tervezett filmet egy részbe kellett belesűríteni. Az eredmény pedig a minőség rovására ment, a tavalyi év legnagyobb bukását könyvelte el a film.  

Simon Kinberg
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események