Főoldal Filmek Az X-Men: Sötét Főnix mutatta be a 2019 legnagyobb zakóját, csaknem 133M dollárt buktak rajta
Filmek

Az X-Men: Sötét Főnix mutatta be a 2019 legnagyobb zakóját, csaknem 133M dollárt buktak rajta

Már az előzetes felmérésekből arra lehetett következtetni, hogy a 20th Century Fox éra utolsó X-Men-filmje, a Sötét Főnix nagyot fog bukni, de ennyivel még a Disney sem számolt.

484
X-Men: Sötét Főnix

Már az előzetes felmérésekből arra lehetett következtetni, hogy a 20th Century Fox éra utolsó X-Men-filmje, a Sötét Főnix nagyot fog bukni, de ennyivel még a Disney sem számolt.

Az egy éve bemutatott X-Men: Sötét Főnix szó szerint lepottyant a moziműsorról, miután a kritikusok nagyon lehúzták Simon Kinberg alkotását, bár ettől még lehetett volna sikeres is a film, mert sokszor nem egyezik a két tábor nézete, de ezúttal a rajongók is magukra hagyták az X-Meneket. Több okot is fel lehet sorolni a film bukása mellett, a pocsék marketing, a sorozatos halasztás és újraforgatásról érkező rémhírek, arról már nem is beszélve, hogy eredetileg a Bosszúállók-filmek mintájára két részben tervezték bemutatni, az X-Men képregények egyik legismertebb történetszálát, de a legnagyobb problémát a 20th Century Fox felvásárlása jelentette. Már mindenki háta mögött szerette volna tudni a franchiset, hogy a Marvel Studios birtokába vegye a karaktereket.

A Disney a lehető legrosszabb pillanatban vásárolta fel a Foxot, hiszen a mikiegeres cég esernyője alatt került a mozikba a Sötét Főnix, és ez nagyon sokba került a Disneynek. A Deadline értesülései szerint a 2019-es év legnagyobb bukását könyvelte el, több pénzt buktak vele, mint bármelyik más, a mozikban bemutatott produkcióval. A 200M dollárból forgatott filmmel végül mínusz 133M dollárral zárt.

Őszintén szólva a rossz kritikák után sem erre számítottunk, mert tény, hogy a filmnek sok hibája volt, de ilyen rossz eredményre senki sem számított. Már értjük, hogy a Disney részvényesei miért borultak ki, s kérték Kevin Feiget, hogy csak az új karakterek integrációjára fókuszáljon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?