x
Filmek

Sigourney Weaver az Avatar: A víz útja című filmben játszott “bolondos” szerepéről mesélt

Egy tinédzsert játszik ezúttal Sigourney Weaver az Avatar folytatásában.

Sigourney Weaver az Avatar: A víz útja című filmben játszott “bolondos” szerepéről mesélt
  • Publishedaugusztus 31, 2022

Sigourney Weaver bármennyire is meglepő, de visszatér az Avatar: A víz útja című filmben. Bár a karaktere meghalt az első részben, egy új testben visszatér idén karácsonykor debütáló második részben. Az új karakteréről eddig kevés szó esett, most azonban a színésznő megtörte a csendet, s végre mesélt, milyen bolondos szerepet kapott a folytatásra, valamint arról is beszélt, miben különbözött ez a szerepe a korábbi filmes szerepektől.

Weaver az Interview magazinnak adott interjújában röviden arról beszélt, milyen érzés volt teljesen új karakterként visszatérni Pandora világába. Elárulta továbbá, hogy Kiri, Jake Sully (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldaña) örökbefogadott tinédzser lányának a megformálása “a legnagyobb kihívás” volt, amit színészként valaha is kapott, és hogy másképpen kellett megközelítenie a szerepet.

Szóval az Avatarról nem igazán tudok beszélni, de azt mondanám, hogy ez a legnagyobb kihívás, amit minden lehetséges módon eljátszhatok. Azt hiszem, ha Jim Cameron nem ismerne ennyire jól, nem adott volna rám egy ilyen bolondos szerepet. Teljesen máshogy kellett dolgoznom ahhoz, hogy eljátsszam ezt a karaktert, fizikailag máshogy kellett előadnom.

Sigourney Weaver

Weaver Dr. Grace Augustine-ként szerepelt James Cameron első Avatar-filmjében, az Avatar program vezetőjeként, de karaktere nem élte túl az első film eseményeit. A 72 éves színésznő ezúttal a Kiri nevű na’vi szerepének “kihívására” vállalkozott, és nagyon élvezte, hogy ez a fiatalos karakter némiképpen előhozta belőle a gyereket.

Azt hiszem, mindannyian nagyjából emlékszünk arra, mit éreztünk kamaszként. Én biztosan emlékszem. Tizenegy éves koromban 178 centi vagy 180 centi voltam. Határozottan éreztem, hogy Kiri sokszor kínosan érezné magát. Keresi azt, hogy ki is ő valójában. Nagyon örültem, hogy Jim ezt a kihívást nekem adta.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első film eseményei után játszódik, és Weaver mellett visszatér Sam Worthington és Zoe Saldaña is, akik Sulley és Neytiri szerepét alakítják újra Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, Kate Winslet és még sokan mások mellett.

A 2009-es film idén szeptemberben korlátozott ideig visszatér a mozikba, így a nézők felfrissíthetik emlékeiket, mielőtt a várva várt folytatás december 16-án berobban a mozikba. Az Avatar 3. forgatása 2020-ban fejeződött be, a film 2024. december 20-án, az Avatar 4. 2026 decemberében, az Avatar 5. pedig 2028 decemberében kerül a mozikba – bár Cameron nem biztos benne, hogy valamennyi folytatás rendezői székében ő ül majd.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.