x
Filmek

[SDCC 2020] Az acélember írója, David S. Goyer egy alternatív befejezésről beszélt, illetve Supermannek miért kellett megölnie Zod tábornokot

David S. Goyer a film ellentmondásos befejezéséről beszélt.

[SDCC 2020] Az acélember írója, David S. Goyer egy alternatív befejezésről beszélt, illetve Supermannek miért kellett megölnie Zod tábornokot
  • Publishedjúlius 27, 2020

Már évek teltek el Az acélember bemutatója óta, ennek ellenére a rajongók között még mindig vitát vált ki, amiért a film végén Superman megölte Zod tábornokot. Nyilvánvalóan az emberiség javára tette, hogy megmentse az ártatlanokat, de sokan akkor is értetlenül állnak a történtek után. Zack Snyder a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában visszahozta Zod tábornok testét, akiből Lex Luthor Végítéletet (Doomsday) csinált.

A Collider készített interjút David S. Goyer forgatókönyvíróval, aki feltárta, hogy Supermannak egyszerűen nem maradt más választása. Sarokba szorították a hőst, és az egyetlen menekülés számára az volt, ha megöli Zod tábornokot a filmben.

Superman egyáltalán nem ismeri hatalmának mértékét. Talált valakit, aki azt mondta, hogy ’nem fogok megállni.’, ’Nem vethetsz börtönbe, még akkor sem fogok leállni.’ Egy patthelyzetbe akartuk hozni Supermant. Ebben a szörnyű helyzetben találta magát, majd ezután megfogadta, hogy soha többé nem tudná megtenni újra. Nem kihozták a sodrából, hanem belekényszerítették, de ez volt az egyetlen.

David S. Goyer

Azoknak, akik továbbra sem elégedettek a magyarázattal, hogy miért kellett kitörni Zod nyakát, Goyer egy alternatív befejezésről is beszélt. Ebben az alternatív befejezésben Superman nem ölte volna meg a tábornokot, hanem a hajón található cryopdodok egyikével kilőtte volna Zodot a világűrbe. Házon belül beszéltek erről a befejezésről, és sok rajongó boldogabb lett volna egy ilyen befejezéssel, de ő nem rajongott ezért, mert szerinte ez nem illett volna abba a történetbe, amit elmesélt.

Superman
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.