Wide Screen
Image default
Filmek

[SDCC 2019] A Bosszúállók: Végjáték írói saját panellel készültek a San Diego-i Comic-Conra

Christopher Markus és Stephen McFeely egy órás műsorral várta a Bosszúállók rajongóit az idei Comic-Conon.

Christopher Markus és Stephen McFeely egy órás műsorral várta a Bosszúállók rajongóit az idei Comic-Conon.

A Bosszúállók: Végjátékot már áprilisban bemutatták a nagyérdeműnek, de nem tudunk betelni a Marvel Moziverzum grandiózus fináléjával, hiszen Christopher Markus és Stephen McFeely újabb érdekességeket osztott meg a rajongókkal a San Diego-i Comic-Conon.

Az íróktól többek közt megtudtuk, hogy kezdetben sok minden különbözött attól, mint amit láttunk a filmben. Például elárulták, hogy az eredeti koncepció szerint Bruce Banner (Mark Ruffalo) már a Végtelen háborúban átváltozott volna Professzor Hulkká, de akárcsak Thor, úgy ezt is elvetették – pedig Banner jelenetét már leforgatták. Igen, a korai tervekben szerepelt egy az egy elleni Thor vs Thor jelenet is, de nem passzolt a képbe, így dobták azt. Jane Foster már a Végtelen háborúban visszatért volna, még jelenetet is írtak a két karakter újbóli találkozására, de jobbnak látták, ha Thor inkább édesanyjával találkozik Asgardban.

A Végjáték elején 5 évet ugrunk előre az időben, erre azért volt szükség, mert ezzel szerették volna éreztetni Thanos tettének súlyát a karakterekben. Az időutazás a film egyik központi eleme volt, ám szerették volna újraértelmezni azt, amire még valódi fizikusok segítségét is kérték, mert elmondásuk szerint a Vissza a jövőbe egy nagy bullshit, a Marvel Moziverzum annál bonyolultabb, hogy egyszerűen visszamegyünk a múltba, megöljék Thanost, és a jövő ezzel megvan oldva. Részben ennek az összetett dolognak volt köszönhető az Ősmágus visszatérése is, hiszen az első tesztvetítéseken a nézők nem értették, hogy Nebula miért nem halt meg abban a jelenetben, amikor megölte a 2014-es énjét. Így valakinek el kellett magyaráznia a filmben az idősíkok szabályait, s ezt a feladatot Tilda Swinton karaktere kapta.

Ismét feltették a kérdést, hogy két Amerika Kapitány él-e egy idősíkban, de erre nem tudtak pontos választ adni, bár a Russo testvérek meg vannak győződve arról, hogy mikor Steve Rogers visszament Peggyhez, egy új alternatív idősíkot hozott létre. És ha már alternatív idősíkok, akkor az íróktól megtudtuk, hogy létezik a Multiverzum, csak nem volt idejük boncolgatni a témát.

Még több a témában...

FEJTÁGÍTÓ: Amerika Kapitány egyszer még magával a Sátánnal is megküzdött

Kiss Zita

Chris Evans arról beszélt, hogy miért nem jó ötlet visszahozni Amerika Kapitányt

Kévés Bence Mihály

J.K. Simmons több olyan Pókember-filmre is aláírhatott, ami a Marvel Moziverzumon belül játszódik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat