x
Close


Közelgő események

Filmek

Scarlett Johansson megszólalt a Disney pereskedés után: “Fontos, hogy kiállj magadért!”

Napjaink egyik legnépszerűbb színésznője nagy harcot nyert a Disneyvel szemben.

Scarlett Johansson megszólalt a Disney pereskedés után: “Fontos, hogy kiállj magadért!”
  • Publisheddecember 1, 2021

A Bosszúállók: Végjáték és a Fekete Özvegy című filmek sztárja még nyár elején perelte be a Disneyt, amiért legújabb szuperhősfilmjét a stúdió pontosan egynapon mutatta be a mozikban és online a Disney+ streamingszolgáltatón. Eddig csak az ügyvédek szólaltak meg az ügyben, most azonban Scarlett Johansson a Disney elleni perével kapcsolatban elmondta, miért perelte be a stúdiót, és hogy döntésével milyen hatást vár Hollywoodban.

A Fekete Özvegy című filmet egyszerre mutatták be a mozikban és a Disney+ felületén “Premier Access” formában – ami annyit tesz, hogy 30 dollár felárért otthon is megtekinthető volt a film -, és bár a Disney lenyűgöző nyitóhétvégi számokat produkált a pandémia után, egyvalaki nem volt elégedett, mégpedig a főszereplő Scarlett Johansson. Nem sokkal a film debütálása után a színésznő pert indított a mikiegeres cég ellen, mert több mint 50 millió dollárt veszített az online bemutatójval, amit a jegybevételekből kellett volna kapnia.

Johansson és a Disney végül peren kívül megegyeztek, és később visszatért a stúdió tervezett Tower of Terror című projektjéhez. Sőt, a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige eközben megerősítette néhány nappal korábban, hogy Johansson a Marvel egyik titkos projektjén is munkálkodik producerként, de ennek a filmnek semmi köze Natasha Romanoff ügynökhöz. Valami máson dolgozik a színésznő.

Az American Cinematheque Award 35. díjátadóját megelőző vörös szőnyeges felvonáláson A ComicBook kérdéseire Scarlett Johansson nyíltan beszélt a perről.

Szerintem általában fontos, hogy tudd, mit érsz, és kiállj magadért. Ebben az iparágban már olyan hosszú ideje dolgozom. Már majdnem harminc éve. Annyi minden változott ez alatt a harminc év alatt. Azt hiszem, valamikor korábban talán úgy érezted, hogy ‘Ó, istenem, ha kiállok magamért, lehet, hogy soha többé nem dolgozom. Vagy feketelistára kerülhetek valamilyen módon.

Scarlett Johansson

Szerencsére a korszellemben ez kezd megváltozni. És őszintén szólva, úgy gondolom, hogy ez egy olyan hatalmas és univerzális iparágban, mint a szórakoztatóipar, nagyon fontos, ha én vezetem ezt a vádat.

Sokan kiálltak Johansson mellett, amikor úgy döntött, hogy beperli a Disney-t (még azoktól is, akik a stúdiónak dolgoznak, köztük Kevin Feige-től és a Russo fivérektől), és úgy tűnik, a fő probléma valóban a vitatott új(abb) vezérigazgató, Bob Chapek volt.

Fekete Özvegy
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.