Főoldal Előzetesek [SBLVII] Szédítően látványos lett az Indiana Jones és a sors tárcsája új kedvcsinálója
Előzetesek

[SBLVII] Szédítően látványos lett az Indiana Jones és a sors tárcsája új kedvcsinálója

Indiana Jones mellett kiszúrhatjuk Mads Mikkelsen rosszfiúját is a videóban.

309

Az Indiana Jones és a sors tárcsája a Super Bowl vasárnapján ostorozza a nézőket, a Disney és a Lucasfilm pedig közzétette a film új rövid kis előzetesét, amit az akcióra hegyeztek ki. A harminc perces videóban Harrison Ford és Phoebe Waller-Bridge karakterei többek között kiugranak egy repülőgépből, a főszereplő pedig ezúttal is a nácikkal találja szembe magát.

Harrison Ford visszatér a kalandor Indiana Jones szerepében, Phoebe Waller-Bridge pedig társszereplője lesz James Mangold rendező projektjének. Ford eddig négy Indiana Jones-filmben játszott, mindegyiket Steven Spielberg rendezte; időrendben Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981), Indiana Jones és a végzet temploma (1984), Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989) és Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2008).

Az ötödik résznél az egyik nehézséget talán az okozta, hogy James Mangold rendező kerülni szerette volna a vizuális effekteket, és már a forgatás korai szakaszában visszakozott, hogy számítógépes trükköket használjanak a jeleneteknél. Ez mindenképpen a film előnyére válhat, noha a nyitójelenetben digitálisan muszáj volt megfiatalítani Indyt. Ettől nemcsak a rendező, de maga a színész is ódzkodott egy kicsit kezdetben, de végül beadta a derekát.

“Ez az első alkalom, amikor láttam, és el is hiszem. Kicsit kísérteties. Azt hiszem, nem is akarom tudni, hogyan működik, de működik. Azonban nem akarok fiatal lenni. Örülök, hogy kiérdemeltem a koromat.” – árulta el a színész, amikor a digitális megfiatalításról kérdezték.

Ford és Waller-Bridge mellett Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Shaunette Renée Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Olivier Richters, Ethann Isidore és Mads Mikkelsen a film mellékszereplői. A film zenéjét John Williams szerezte, a producerek Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel.

Az Indiana Jones 5. rendezője a kétszeres Oscar-jelölt James Mangold, aki korábban a Logan – Farkas és Az aszfalt királyai rendezője volt. A forgatókönyvet írta John-Henry Butterworth-szel (A holnap határa) és Jez Butterworth-szel (007 Spectre).

Az Indiana Jones és a sors tárcsája premierjét 2023. június 29-ére tűzték ki.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...